Lite att fundera över

F.D operationsköterska på NUS

angående den omskrivna canceroperationen som inställdes vid NUS i förra veckan och nu visade det sig att det var för sent.

”Detta är konsekvensen av operationcentrums personalpolitik där stort antal personer slutat p.g.a personalpoliken. Man uppskattar och värdesätter inte personalen som en värdefull resurs, utan ser den som en egendom som ska vara tyst och lyda order. Som en chef sa till mig på operationcentrum ”Hur du mår strunrar jag i” Vilken signal ger detta till anställda? Cheferna hävdar det är de som leder och fördelar arbetet, men på vilket sätt gör man detta? då personalen vantrivs och slutar under deras ledning. Sen då något inträffar och personal saknas är det som Kalle Anka på campingsemester, då tar ingen tar ansvar, för den personalpolitk som förts. Vem tar ansvar för att man gjorde denna operation gjordes för sent? Att det saknades personal att utföra den? Troligen ingen.
Man gör en analys, säger man ska vidta åtgärder det inte ska inträffa igen. Sen kör man på som vanligt, tills det inträffar igen. En helt ny ledning och ledningskultur krävs för att locka till sig ny och gammal personal och ge Västerbottens invånare den vård de har rätt till i rätt tid. Den vård som bedrivs nu är direkt sammhällsfarlig”.

Vem/vilka uppbär det yttersta ansvaret för Landstinget? Vi skattebetalare försörjer dem (högavlönade dessutom) år ut och år in på grund av att vi röstar ”som vanligt”. Tryggare jobb kan inte finnas och dummare röstberättigade får man nog länge leta efter!

I NorrbottensKuriren kan man läsa följande:

”En cancersjuk patient i Norrbotten fick sin diagnos fördröjd med sju månader. Fördröjningen ledde till en omfattande operation, som mynnade ut i att vänster öga och en del av kinden togs bort.

En patient som vårdats på en vårdcentral i Piteå fick en fördröjd diagnos på sju månade av skivepitelcancer, en form av hudcancer, uppger nyhetsbyrån Siren.

På grund av fördröjningen var patienten tvungen att genomgå en omfattande operation som ledde till att det vänstra ögat och en del av kinden opererades bort.

Som följd upprättade Norrbottens läns landsting en anmälan enligt Lex-Maria om en allvarlig vårdskada.

Anmälan är nu utredd och granskad av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) tillsammans med vårdgivaren. Och man har i granskningen funnit en signerad remiss om provtagning som inte åtgärdades.

Eftersom IVO finner att vårdgivaren vidtagit åtgärder för att liknande fall ska inträffa igen har man nu avslutat fallet”.

 

Sista raden är jätteintressant: ”Eftersom IVO finner att vårdgivaren vidtagit åtgärder för att liknande fall ska inträffa igen har man nu avslutat fallet”.

Förmodligen en journalistanka – många sådana numera när ingen korrekturläser. Men innehållet blir ju rätt: ”IVO finner att vårdgivaren vidtagit åtgärder för att liknande fall ska inträffa igen har man nu avslutat fallet”.

Behövs IVO överhuvudtaget??? Varför ska vi skattebetalare försörja även dem? Här kan du läsa mera om dem.

 

Nu behövs en nystart – ett fritt Norrland där vi själva kan styra upp alla politiska verksamheter och få ekonomisk vinning av våra naturtillgångar. Erik Bergqvist med alla kommunikatörer och alla andra inom ledningen av Region Västerbotten behöver inte darra på manschetten inför omställningen – ni har ju Kungsgatan 60 i Stockholm att ta tillflykt till. Frågan är bara vem som ska finansiera er!?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.