Konkreta förslag för utveckling av sjukvård och regionen

Jag är så glad och upprymd av att mina, dina och alla andras skattepengar under Grandveckorna bland annat kunde användas till en 43-rätters middag under invigningsdagen. Visst gör alla dessa pengar större nytta i våra politikers/tjänstemäns magar än att komma fotfolket till godo. Det förstår vi ju alla!!! NOT!!!

Skulle vara intressant att veta hur många utanför länet som deltog på middagen – vilka de var och vad middagen genererade i utveckling av länet. Skulle även vara intressant att veta hur mycket som gick i avfall. Det var bara invigningsdagen. Våra folkvalda hade ju återigen lyckats skapa program för tre veckor! Bevisligen finns det pengar. NÅGONSTANS!!! Det bevisar bara inkompetensen eller oviljan att skapa drägliga arbetsförhållanden inom Landstinget OCH Region Västerbotten! Ser fram emot en officiell redogörelse av S, Mp och V när de rapat färdigt efter dessa tre veckor hur mycket Granddagarna kostat oss skattebetalare och vad de konkret genererat. Om inte så hoppas jag att VK redovisar det för oss som betalar notan.

Min personliga känsla är att detta är ett sätt att smörja länspolitikerna utanför Umeå. Rätt eller fel…jag har ingen aning. Jag var inte där. Bara sporadiskt med på webbsändningen under invigningsdagen vilken jag upplevde bedrövlig. Kommer ej heller att någonsin bli bjuden på något av Region Västerbotten eller vad man sätter för namn på organisationen. Ni som följt min blogg förstår varför:)

Hans-Inge Smetana (Kd), involverad i både kommun, Landsting och Region Västerbotten, skrev i sin blogg att: Lägg ned landstinget – skapa nya Region Västerbotten” Jag högaktar att han vill kommunicera ut sina åsikter vilket jag har kommenterat till honom. Men vad blir bättre om man ”lägger ner Landstinget och Region Västerbotten” inför valet 2018. Då står vi där med våra valsedlar, riks- Landsting- och kommunval. När vi Västerbottningar har lagt våra röster på Landstinget så vet alla, inklusive politikerna, att (S) får flest röster. Utifrån det ska man tillsammans med (Mp) och (V) bemanna Landstinget och Region Västerbotten. VAD KOMMER SKILLNADEN ATT BLI? Jo ett nytt namn – Regionkommun – men samma elände som vi dragits med efter Region Västerbottens bildande och Projekt Balans.

Jag ser bara ETT alternativ för att få sjukvården att fungera igen samtidigt som det skapas en separat organisation för utvecklingen av REGIONEN:

1. Sjuk/tandvård MÅSTE förstatligas! Så länge inkompetenta lokal/regionalpolitiker, oavsett partifärg, ska leda en sådan viktig samhällsfunktion kommer det ALDRIG att fungera i dagens samhälle. Det är lika illa över hela landet! Det fungerade bättre när man hade sjukvård i fokus och några bisysslor som att fördela statliga medel till kultur, länstrafik, m,m. Raset kom i och med man skulle ta över Kommunförbundets och delar av Länsstyrelsens funktioner för att skapa ett Region Västerbotten.

Dessutom anser jag att sjukvård och Försäkringskassan ska finnas under samma tak. Försäkringskassan är statlig. Landsting/Regioner måste bara ha fler beröringspunkter med FK än vad Landsting och regional utveckling har! Hur mycket har inkompetensen bland våra Landstings/Regionpolitiker kostat FK på grund av okunskap hur viktigt det är med fungerande verksamheter ”på golvet”. Det är mycket viktigare än en 43-rätters middag! Vem betalar de som går sjukskrivna på grund av att de inte blir opererade inom rimlig tid?

2. En regional utveckling MÅSTE vi ha! Vi har alla förutsättningar till utveckling i Västerbotten – från kust till fjäll! Länet förfogar över såååå mycket mera än att fokusera på kultur, utveckling och hotellövernattningar i Umeåregionen! Frågan är bara HUR ska vi få våra politiker att se helheten. Det finns mycket som kan utvecklas i kustområdet, skogslandet och i fjällen. Inte minst infrastruktur. Som jag ser det är en utveckling av Vasa-trafiken något som absolut gynnar hela länet. Är en Norrbotniabana bättre för regionen än en fjällväg mellan Ammarnäs – Hemavan/Ammarnäs – Norge. Jag tvivlar!

Hur skulle en sammansättning av ett nytt Region Västerbotten kunna se ut. Ja eftersom Landstinget (sjuk/tandvård) i min värld kommer att förstatligas – frågan är bara när – så är nu fokus enbart på utveckling av regionen/länet.

Väljarna får fortfarande tre alternativ- riks- region- och kommunval. Regionvalet går till enligt följande: varje kommun har sin egen valsedel på lokala politiker (eller andra) som är intresserade av att medverka till länets utveckling. Varje kommun får två representanter till Region Västerbotten. Ja Lycksele och Skellefteå kan få tre och Umeå fyra. Oavsett hur fördelningen skulle kunna bli tror jag det är viktigt att man lokalt, kommunvis, får rösta fram sina egna representanter.

Hur kommer vi dit? Ja Landstingen/Regionerna kommer inte med automatik att förstatligas. Det MÅSTE skickas signaler från oss väljare. Mitt förslag är att vid 2018 års val röstar ALLA blankt till Landstingsvalet. Då har vi Västerbottningar signalerat till regeringen att så här kan vi inte ha det längre.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>