Men läs detta!

Jag syftar på DENNA länk.

 

Våra (S)-politiker som inte fick jättehöga tjänster i Storregion Norrland försöker nu att skapa ett sorts Kommunregion Västerbotten för att behålla positioner och löner. Det kommer att bli nya titlar och högre löner som vi skattebetalare ska stå för! Varför då?

Sjukvården ligger för närvarande på Landstingets bord. Kommer Erik Bergqvist och vissa kommunikatörer inom en tänkt kommunregion att bidra till att arbetsförhållandena kommer att bli attraktivare inom sjukvården? Rimligtvis inte! Peter Olofsson med sin svans inom de egna (S)-leden i samarbete med Mp och V håller ju på att köra sjukvården i sank. Det Göran Westman, professor emeritus med inriktning hälso- och sjukvårdsforskning, skriver MÅSTE vi väljare ta till oss av!

HUR SKA VI VÄLJA? Tanken verkar vara att det inte blir ett Landstingsval i september 2018. Vi ska ha ett ”Regionval” i stället där vi ska rösta fram politiker som ska utveckla sjukvården, Länstrafiken, turismen, företagande, infrastruktur och utveckling för för hela länet i allmänhet. VILKEN PERSON/PARTI TÄNKER DU RÖSTA PÅ? Personligen kan jag inte tänka mig att lägga min röst på någon utifrån detta! Det är det enda sätt vi som ska finansiera dessa ”besserwissers” kan protestera på.

Jag hurvades när jag förra veckan läste artikeln som Peter Olofsson, Lily Bäcklund och Erik Bergqvist undertecknat vilken Göran Westin syftar på. Länken finns HÄR.

Vad har Peter Olofsson förmått? Jo skapat en sjukvård i länet som är i nationell botten inom de flesta områden!

Vad har Erik Bergqvist förmått? Utökat Granddagarna, kostsam satsning på Almedalsveckan samt skapat en organisation, Region Västerbotten, där många ”på golvet” verkar otrivas av ett eller annat skäl.

Vad Lily Bäcklund förmått har jag ingen aning om. Kanske hon är bra för Lycksele men för regionen? Och sjukvården?

Minns för ett par år sedan hur Thomas Hartmann kommenterade min blogg (han har slutat med det nu) angående telemedicin i Storuman. Han fick det att framstå som att det var Region Västerbottens förtjänst. Det fattar väl alla att det måste vara en kombination av kompetens inom sjukvården och IT som kan genomföra en sådan sak. Det behövs ingen ”Region” för att klara av sådant!

Och så är det ju med alla andra saker och ting som ska skötas/utvecklas inom länet! Det enda som behövs är kompetent ledning inom alla områden – allt från sjuk/tandläkarvård, infrastruktur till turism.

Mitt förslag är att vi kan väl välja ett par lokala politiker per kommun som GEMENSAMT jobbar för HELA länets utveckling och GEMENSAMT tillsätter ledningar för de olika ansvarsområden man förfogar över.

Kanske någon har en ännu bättre idé. Kom med den i så fall. Men det här med Kommunregion Västerbotten måste stoppas på något sätt eftersom det inte finns en offentlig redovisning på hur den praktiskt skall se ut och fungera. Får vi inte veta det så ska vi absolut INTE rösta på något flum!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.