(S) kongressen dag 2

Nu har vi börjat arbetet med de politiska riktlinjerna och motions behandlingen.

Först ut är ” En ansvarsfull ekonomisk politik sätter jobben först”
Tomas Östros inledningstalar.
Kampen mot arbetslösheten är den viktigaste frågan.
Att ha ett arbete är viktigt med att ha arbetat ska också löna sig, dvs. pensionärerna ska ha en rimlig pension att leva av.
Den borgerliga regeringen ärvde ett överskott i statsfinanserna på 70 miljarder. De har sänkt skatten med 100 miljarder och nästa år förväntas budgetunderskottet uppgå till 100 miljarder.
Nu är det dags att återställa ordningen och byta ut regeringen mot en ansvarsfull Socialdemokratisk sådan med Mona Sahlin som statminister.

3 kommentarer

  1. Calle

    Den borgerliga regeringen ärvde ett överskott i statsfinanserna på 70 miljarder. De har sänkt skatten med 100 miljarder och nästa år förväntas budgetunderskottet uppgå till 100 miljarder.
    Nu är det dags att återställa ordningen och byta ut regeringen mot en ansvarsfull Socialdemokratisk sådan med Mona Sahlin som statminister.Skriver Åke Nilsson, vad är det för dravel du skriver?? Känner till dig som en vettig människa och ett faktiskt ganska bra språkrör för (S). Du ”leker” storpolitiker o skrämmer vanliga kanske okunniga människor och nämner ingenting om lågkonjukturen.Vem vill ha chef Mona?

  2. obert

    Mona Sahlin är och förblir slutet för sossarna. Om inte det sker ett partiledarbyte under denna kongress, är jag rädd att alliansen spricker och Reinfeldt står ensam kvar, vid rodret som ledare för Sveriges största parti, med egen majoritet. Hemska tanke

  3. Christine

    Det är ingen hemsk tanke att Reinfeldt sitter kvar som statsminister. Men tänk om Mona (S) kommer till detta läge. Hon fortsätter väl då att skicka fram Östros och gänget…. Vilken miss av (S) att välja henne till partiledare. Vadå slätstruket?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.