JA till P-stugor i Saxnäs

Jag tycker att Vilhelmina kommun har råd att ha kvar pensionärstugorna i Saxnäs. De är ett bra komplement på bostadsmarknaden. Både unga och gamla kan och vill bo i husen.

Att sälja dem som den borgerliga majoriteten i Vilhelmina vill är inte något bra förslag. Jag tror inte det bidrar till att utveckla Kultsjödalen.
 
Vi måste ta ett långsiktigt ansvar för alla delar av vår kommun. Vi inom sossarna är bereda att ta det ansvaret.
Ger du oss förtroendet?

2 kommentarer

  1. Tommy Streling

    Frågan är inte ristad i sten. Om intresseföreningen i Saxnäs tar över P-stugeområdet (som är radhusliknande) till gagn för byns bästa, så kan det vara en lösning som inte jag vill frånskriva mig från här och nu. Förutsatt att majoriteten hyresgäster tror på en sådan lösning.

    Att sälja hela området på anbud är jag dock motståndare till helt. Det finns många hyresgäster och bostadsbehovet är påtagligt, där inga garantier kan ges vad som händer efter en anbudsförsäljning.

    Vad gäller p-stugorna i Dikanäs så kan man erbjuda friköp men inte tvinga något till köp. Där går gränsen för mig.

  2. Ewa Hed

    Visst vill vi det. Det fattas bostäder i Kultsjödalen. Så varför komma med såna påhitt som att sälja ut husen? Vi ska satsa på boendet och satsa och stärka det befintliga företagandet. Det finns företag som jobbat år efter år i det tysta och som bidragit stort till upplevelser och tillväxten i området. Men det pratas alltid om nytt och nytt. Sedan flopp borta! Sossarna har ett tänk som gynnar varje människas lika värde. Lägg rösten på oss. Det kommer att bli till gagna för oss alla. Dessutom har vi sossar en kommunalrådskandidat som är påläst och kan siffror i Vilhelmina kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.