Snällare politiker

snällare

Trevligt inslag i radio Västerbotten i måndags.

Hoppas att flera håller med om detta.

Om alla tar sitt ansvar så blir det bättre. Hoppas alla gör det.

Lyssna på inslaget i P4 Västerbotten

4 kommentarer

 1. Göran Jonzon

  Nog tycker jag att själva rubriks’ttningen tenderar att vara en smula infantil, eller vad tycker du själv ?
  Att det politiska arbetet underlättas om man visar varandra respekt och hänsyn, torde för de flesta vara en självklarhet. Odrvalet ”snällare” associerar däremot till att dels förutvarande politiker skulle varit stygga och att de nya skulle vara mer undfallande och underdåniga.

  Jag menar att man inte alls behöver bli överslätande och stryka medhårs fast man hjälps åt och underlättar nödvändiga processer att kunna fortgå. Man behöver inte älska sina arbetskamrater heller fast man tillsammans gör ett gott hantverk och gör det effektivt.

  Det verkar som att våra informationsmedia håller på att språkligt kantra mot att nyttja ideomatiska uttryck som riktar sig till barn istället för vuxna.
  Att nyhetsförmedlingen blivit kortare, ytligare och slarvigare än tidigare har vi redan fått vänja oss vid. Nu förväntas vi tydligen även att börja sortera bort nyanserande adjektiv och sammanfatta allt som sker till begrepp som ”bra” eller ”dåligt”, ”snälla” och ”stygga” !
  Tack, men nej tack säger jag !

 2. Tant Brun

  Jag tycker det är roligt att höra på radion att det funkar bättre inom vilhelminapolitiken. Synd bara att det inte verkar vara alla bland Vilhelminas politiker som anammat detta. Man blir så trött!!! Zzzzzzzz

 3. Ann-Sofie Gavelin

  Hej,
  Ja, jag tycker att det är roligt och blir jätteglad om våra politiker håller sams och hjälps åt att ordna det bra för oss i Vilhelmina. Så ja, det lät trevligt i radion.
  Men…
  Jag blir helt vimmelkantig av att försöka få ihop mening 3 och 4 med det:
  ”Om alla tar sitt ansvar så blir det bättre. Hoppas alla gör det”
  Som om att inslaget inte var bra nog, men kan bli bättre om alla tar ansvar?
  Vilka alla? och vilket ansvar? Är det riktat till våra politiker?

 4. Åsa Össbo

  Visst har det blivit ”bättre”. Men. Åtminstone kommer i alla fall jag, varje gång jag hör att det blivit ett bättre politiskt klimat eller ”snällare” politiker att minnas hur mandatperioden inleddes – med politiskt sjöröveri (kommer inte att ändras förrän nästa mandatperiod). Skillnaden från förra mandatperiodens början, som hänvisas till i programmet, är att denna gång är att inte så många drabbades, det var främst PA som drabbades. Varje gång denna fråga om politiskt klimat kommer upp framgår att det inte har varit som det ska i Vilhelmina och jag kommer att fortsätta att påpeka det med risk för att bli utpekad som den som är just inte ”snäll”. Uppmaningen att alla nu ska ”ta sitt ansvar” och vara ”snälla” kommer tyvärr som vanligt från ”rätt” håll. För det hade ju blivit bättre? Men låt det vara det, då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.