Jag har en plan…kanske…

Via bloggar och kommentarer här på VK kan man ana att det finns ett ganska stort engagemang från kommunmedborgare och även utflyttare för frågor som rör vår kommun och våra möjligheter att eventuellt överleva. Dessutom verkar det finnas både insikt och kompetens hos många. Hur kan vi ta till vara på det? Och hur kan vi få med de som inte känner sig ”bekväma” i att skriva vad de tycker i kommentarer och bloggar? Jag har hört många som är engagerade och har åsikter/idéer men inte vågar uttrycka sig i sådana frågor som ofta kommer upp där. Varför kan man ju fråga sig? Deras åsikter och idéer är ju också jätteviktiga! Och det jag tänker mig är ett forum som inte går ut på att kritisera kors och tvärs utan det ska vara mera konstruktivt! 

Hur ska vi kunna få en dialog med våra yngre politiker som verkar ha det svårt att få sin röst hörd i kommunhuset och många är dessutom på annan ort. Ja även de som finns på plats – ung som äldre – och är intresserade av att vara med skulle ju också kunna delta. Men hur kan man göra det på ett konstruktivt sätt?! Jag tror på en öppen kommunikation via detta media. Att kommunen skulle sätta upp ett forum via deras hemsida kan vi nog glömma. 

Jag tänker även på EvaLinda och hennes fantastiska kamp mot Posten vilken hon gör för allas vår skull. Nu vet jag inte, men hon är nog ganska ensam. Kanske hon skulle få någon sorts stöttning av ett sådant forum. Jag vet inte?    

Till min ”plan”!

Skulle till exempel en FB-grupp vara en möjlig väg fram? Att konstruktivt diskutera, för och emot, vad man tror skulle kunna utveckla kommunen – fjällväg, nationalpark, vindsnurror, flyktingverksamheten, strandnära tomter och andra aktuella frågor. Jag tror att det även skulle komma fram nya bra förslag om hur vi kan utveckla vår kommun om vi bara hade ett seriöst forum där endast åsikter underskrivna med namn visas. Eller är det så viktigt?

Men jag vet inte om intresse finns, hur man rent praktiskt skulle göra eller om det överhuvudtaget är en bra idé. Vad tror ni? 

5 kommentarer

 1. Bojas

  Var tog sorsele kommuns nya hemsida vägen? FB är ett bra sätt nå ut, enkelt kommentera osv. Vad är tanken. Ett chatt för vi i kommunen eller nåt som ska ses utifrån?finns det andra altrnativ? Bra C-A nån måste börja få fart, Du gör ett bra arbete i det tysta, men många instämmer med dig. Kämpa på.

 2. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Bojas (2010-11-26 19:45)
  Tack Bojas
  och min tanken är väl att hitta ett sätt för oss som ”vill nåt” att finna varandra och kunna börja konversera på något sätt. Jag sitter inte på lösningen utan vi hjälps åt att hitta den:) Jag undrar också vart kommunens nya hemsida är. Men jag har hört från iaf två håll att den är på gång.

 3. Lena

  C-A du har så bra idèer, visst vore det bättre om vi gjorde något konstruktivt istället för att kritisera allt o alla. Men hur? En FB grupp är en god tanke. Önskar att politikerna gjorde sig delaktiga i ett sånt forum.

 4. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Lena (2010-12-01 18:03)
  Hej Lena
  Tack du…men det känns inte som det här med ett ”forum” är en så bra idé. Vitsen med ett sådant (tycker iaf jag) är ju att vi är många som ”blöter och stöter” idéer. Och att även politiker deltar så klart:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.