Hur komma vidare?

Fjällväg

Vindkraft 

Bollhall

Samarbete skola – näringsliv

Flyktingarna – integrationen – arbetstillfällen

Strandnära tomter (påbörjas 2011)

Utveckla Sorsele samhälle rent estetiskt

Musikskola

Körprojekt inför 2014

Marknadsföring – mot utflyttare och allmänt

Forum för kommuninvånare

Detta är några av de frågor, dels egna men även sådana som jag kommit i kontakt med i olika sammanhang när man pratar utveckling av Sorsele kommun. De är säkert fler men kommer inte på dem just nu.

Skulle vara jätteintressant och utvecklande om kommunmedborgarna hade möjlighet att vara med och diskutera/utveckla sådana här frågor på något sätt. De frågor man är intresserad av så klart. Och att politiker var med i dialogen. Tänk vilket bra underlag de skulle få när de till syvendes och sist ska besluta i olika frågor.

Att erbjuda oss en timme under ett KF är meninglöst – inte minst på grund av att många av oss arbetar den tiden. Frågor borde ligga uppe på nätet så att folk får gå in och läsa vad andra tycker, grubbla i lugn och ro och sedan skriva (om man vill) när man själv har tid. Och det skulle bli många fler intressanta frågor!

Jag vet inte om eller hur det skulle fungera men det vore väl värt att göra ett försök. 

Nu skulle man ju vilja få ett motiverat svar från politikerna själva men ……….

9 kommentarer

 1. MN

  Men vänta nu är inte KF klockan 18.00?
  Trodde dom flesta slutade mellan 16-17.
  Som Sofia S skrivit på Tyck till far dit vettja!
  Du Otterhall skolan slutar 15.15 (iaf när ja gick där men nu vet man ju aldrig) ni lärare slutar väl typ 17 du har alltså en hel timme på dig att jobba över innan ens KF börjar :S

 2. Carl-Axel Otterhall

  Svar till MN (2010-12-12 21:22)
  Tack för info MN. Men som jag tänker handlar det inte så mycket om att få svar på frågor utan att vi gemensamt har möjlighet att ”utveckla” frågor – att ”blöta och stöta”. Du tycker si, jag tycker så och en tredje tycker nåt annat. Utifrån olika infallsvinklar kan det bli nåt jättebra som politikerna kan ta till sig och jobba vidare på. Så långt kommer man inte om man går på ett KF. Även om det är kvällstid. Det är långt från Ammarnäs och Tväråträsk till Sorsele! Fick för mig att det var 0 besökare på förra KF! Kan ha missuppfattat. Förstår inte varför man är så rädd för att använda internet?

 3. Matilda

  Jag tror absolut nätet kan vara en bra kommunikationsväg mellan politiker och medborgare. En bidragande orsak till att jag tror gör att många undviker det är på grund av att det även lätt bli missförstånd den vägen. Om vi säger att en person misstolkar det den andra skriver och i sin tur för detta vidare, innan den som skrev det har hunnit kommentera det igen så har denna misstolkning blivit en sanning/ ett rykte. Via enbart text utelämnas många sätt att tolka vad någon menar, när man inte kan se kroppsspråk eller höra röstens tonläge. Svårt att förklara hur jag tänker men du kanske förstår?

 4. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Matilda (2010-12-13 21:40)
  Hej Matilda
  Du har helt rätt och jag förstår precis vad du menar. För att få en så bra kommunikation som bara möjligt på nätet tror jag att det är av absolut största vikt att börja skriva under med sitt eget namn. Då måste man själv till att börja med tänka lite på hur man uttrycker sig och i en sån här liten kommun där ”alla känner alla” så känner ju många till just den personens sätt att uttrycka sig på. Sånt kan ju ”avdramatisera” lite. Sedan är det ju så att även utflyttare och andra kan vara med i diskussionen! Och det skulle jag se som väldigt positivt! Fortfarande med namn så klart.

 5. Helmer G

  Jag håller med Matilda. Jag tycker inte att man ska behöva skriva ut sitt namn bara man håller sej till de som är relevant. Urban Brännlund har ju ett riktigt bra förslag.

 6. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Helmer G (2010-12-13 22:19)
  Hej Helmer G
  Roligt att se dig igen:) Nu kunde jag inte utläsa av Matildas kommentar något om att skriva ut sitt namn eller inte. Men du har helt och hållet poängen – ”bara man håller sig till det som är relevant”! Personligen tror jag att det blir en bättre kommunikation om man skriver sitt namn. Men jag är kluven där för man kan tappa många.
  Angående Urbans förslag så har jag redan skrivit en kommentar till den under ”Tyck till…”. Till dess att våra politiker vill kommunicera med oss på nätet så bör vi gå pappersvägen. Sedan får vi väl informera varandra:) Det är ju offentliga handlingar.

 7. Helmer G

  Jag är inte den bästa på att skriva och stava. Så då kan de ibland bli lite svårt. Men de Matilda skrev håller jag med om. Fast jag håller inte med dej i ditt svar om att man ska skriva sitt namn. Som Mr Cool inte har väl han minder värda kommentarer än vi som sätter ut namn? Jag tycker de är bra med många åsikter, även om de inte står något namn. Bara de är sakliga.
  Sen så förstod jag de du skrev om pappersvägen att de skulle gå till alla. Men som Urban sa om den man röstat på.
  Men gick du via den du röstade på eller skicka du samma brev till flera när du stälde dina frågor?

 8. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Helmer G (2010-12-13 23:17)
  Det är helt ok att ha problem med att ”skriva och stava”. Bara man har ett bra innehåll vilket du har:) Men som jag skrev så är jag väldigt kluven till det här med att skriva under med namn eller pseudonym. Personligen tror jag att Mr Cool ”kommit längre” med sina åsikter om han/hon skrivit under med namn. Men jag håller med dig om att det är mångfalden som krävs och som kan skapa utveckling.
  De frågor jag skickade till politikerna skickade jag till Sorsele kommun och vill veta vem av dem som svarat. Detta p.g.a. att jag är inte intresserad av svar från ”familjen”. Rätt eller fel vet jag inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.