En kommentar till svaren.

För att inget missförstånd ska uppstå utifrån det svar jag fått av Göran Vikström ang. flyktingpolitiken så är det INTE BUN vi efterfrågar. För er som inte läst så hittar ni frågor och svar här http://blogg.vk.se/cao3/2010/12/21/jag-har-fatt-svar-tack-203157  Det är lätt att bara hänvisa neråt men man kommer inte ifrån att det yttersta ansvaret vilar på politikerna och kommunchefen!

Det här med flyktingpolitiken är av en sådan udda och komplex karaktär vilken förändrar hela Sorsele att det borde ligga i politikernas egna intresse att fortlöpande följa utvecklingen. Måste väl vara av största vikt att informera sig om att den plan man hade från begynnelsen följs! Och vilka resurser behövs för att nå det mål man hade satt upp! Visst – ni får information från BUN men vad förstår ni av den egentligen? Ni har inte mött och pratat med dem det handlar om och ni har inte pratat med alla oss som jobbar direkt med dem. I alla fall inte med oss på skolan. Eftersom ALLA som var med och tog beslutet var eniga så anser iaf jag att ALLA bär också ett ANSVAR att det här blir så bra som möjligt och att vår arbetssituation blir dräglig och begriplig! Även om just vår verksamhet ligger under BUN så är helheten större än så!

Av den utbildning som Göran Vikström är "helt övertygad" om att vi på skolan fått har vi inte sett skymten av. Så det kommer att bli en av mina följdfrågor till kommunen – vilken utbildning menar han och hur mycket pengar avsattes till den vid den tidpunkten när allt bara handlade om nedskärningar? Och då menar jag utbildning till skolledning och personal.

Får än en gång så anledning att önska er alla en riktigt God Jul

 

 

 

4 kommentarer

 1. Thomas

  Bra jobbat C-A, iaf få nån form av svar. Man får även nya infallsvinklar när man ser någon annans frågor.Följer fortsättningen med spänning. God jul från oss.

 2. Carl-Axel Otterhall

  Hej Thomas och tack.
  Glad att du ”ger dig till känna”. Risken finns ju att om bara jag syns i dessa frågor så kan det ju upplevas från politikerhåll att det bara är jag som har funderingar. Tyvärr så ser politikerna inte alla de mail jag får och inte heller de som vill prata med mig ”på gatan”. Tråkigt att man inte vågar eller kan vara med i en öppen diskussion. Hur kan det vara så? Alla skulle ju vinna på det – inte minst våra politiker. Vi skulle ju utveckla varandra och vår gemensamma kommun! Vi skulle komma långt med information och kommunikation!

 3. Carola

  God jul Carl-Axel! Hade ungefär samma ”tema” i mitt senaste blogginlägg. Vi får vänta och se om något händer- igen 🙂 Sköt om dig!

 4. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Carola (2010-12-23 19:56)
  Men hej Carola:)
  Jo jag såg det. Jag har dock svårt att tro att politikerna kommer att bekanta sig med den situation de skapat. De bara bestämmer – intresse och ansvar ligger under dem. Det är iaf den bild jag har.

  Jättegod jul på dig/er själv och njut av sillen och julskinkan:) Det har iaf jag tänkt göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.