Intressant ”Tyck till om Sorsele”

 

 

Jag blev tvungen att kolla lite närmare på det här med allt skrivande under ”Tyck till om Sorsele” angående skoterkörningen på hockeyplanen lördag den 21 januari klockan 23.40. Det finns just nu 20 kommentarer till det Allan Larsson skrev (citat):

”De skoterungdomar som på lördag kväll kl 23.40 roade sig med att köra fast nysnön på ishockeybanan kan ju lämpligen dyka upp på måndag morgon kl 6.30 och hjälpa IF att göra i ordning banan för veckans aktiviteter.
Själv trodde jag inte att man fick köra skoter hur som helst inne på samhället, men tänk så fel man kan ha”.
Allan Larsson, 21 januari 2012 kl 23.00.

Det första svar han får lyder enligt följande (citat):

”allan måste lägga sig i allt som händer i detta sammhälle, blir så less. du måste tänka med nått annat än skallen” n, 22 januari 2012 kl 12.43.

Man blir lite rädd när man läser det och fortsättningen på konversationen. Åtta stycken backar tack och lov upp Allan, men hur tänker de 10 som skriver ner honom?! Har de inte förstått vad de läser? Eller var det dom som var och körde skoter på hockeyplan? Ingen av dem vågar ju sätta ut sitt namn så…? En av dessa tio verkar dock vara drabbad på måndag morgon eftersom det inte var skottat klockan 09.00. En person (nr 11) tar upp det här med ”för- eller emot Allan”.  Vadå för- eller emot Allan??? Det var väl inte Allan som var och körde skoter!!! Och sedan finns det några av de tio som skriver ner honom som tycker att han borde ha en egen sida under Sorsele IF eller nåt sånt, där han får ”klaga”!? Varför då??? Klarar man inte av att veta vad som händer?! Om jag inte missminner mig så var det nåt liknande i höstas och någon ungdom/vuxen? var och körde sönder fotbollsplanen. Jag tycker inte det är konstigt att Allan offentliggör sånt. Det drabbar ju allmänheten! Hans engagemang, roll och betydelse för Sorsele IF är som jag har förstått det enormt stor. En sådan person måste man bara vara rädd om. Och det är de vuxnas ansvar, läs föräldrar, som måste inse det och förmedla det till sina barn. Det får bara inte vara så att det är barna/ungdomarna som styr sina föräldrar. Då är vi dåligt ute! 

Jag har själv i mitt jobb ”drabbats” av lite olika föräldrar i Sorsele som ansett att det varit mitt fel att deras barn uppfört sig illa i klassrummet. Då är man också dåligt ute som förälder och det blir inte bra för barnen! 

JAG tycker att ni som först ställer till det samt ni som backar upp de som ställer till det, ska sluta att be Allan komma och prata med er. Han vet att det är meningslöst. Och vem ska han gå till? Mitt förslag är att NI tillsammans går till Allan och reder ut det som NI har problem med! Och då kanske de som tycker det är jobbigt att läsa sånt här obehagligt på ”Tyck till om Sorsele” fortsättningsvis kan roa sig med att läsa om plogningenJ 

Som jag ser det finns det ett frågetecken i Allans första inlägg. Han skriver 23.00 (enligt VK:s tidsangivelse) att det 23.40 varit skoterkörning på hockeyplanen. Får inte ihop det men det finns säkert någon ”teknisk” förklaring till detta. 

Skulle avslutningsvis vilja skriva ”stå på dig Allan” men handlar det om det? Varför ska Allan ”stå på sig”? Han gör ju helt rätt…som jag ser det i alla fall. Så slutorden får nog bli att ni som nu skrivit negativt om Allans skrivning bör noggrant läsa hans första inlägg (finns längst upp i denna blogg) och ta er en funderare på vad som är ”rätt och fel”!!! Tycker ni fortfarande att Allan handlat fel och ungdomarna och ni själva handlat rätt så … ja då vet jag inte vad jag ska tro om framtiden här!

10 kommentarer

 1. Carola Boström

  Vet du Carl-Axel, jag blir uppriktigt ledsen när jag läser ditt inlägg. Jag tycker du ska läsa kommentarerna igen för då kommer du att se att INGEN försvarar det ungdomarna gjort! Det är ingen som tycker det är bra eller okej. Du som jobbar med ungdomar Tycker det är ”lönlöst” att prata med föräldrarna- tack för att du har så höga tankar om dem. Jag försvarar inte heller det de gjort och har ingen aning om vem det var, men jag förstår inte sättet den här debatten förs på. Visst har man rätt att bli förbannad och uttrycka det i skrift, med namn eller inte, men löser det några problem? Jag tycker vi har jätte fina ungdomar i Sorsele som är lika mycket värda vare sig de spelar fotboll eller inte. De är vår framtid och jag är övertygad om att de kommer att bli bra vuxna!

 2. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Carola Boström (2012-01-25 09:25)
  Hej Carola. Jo jag antar att det jag skrivit kan ”störa” en del. Jag tycker också att vi har jättefina ungdomar i Sorsele. Det handlar inte om det som jag ser det. Det handlar om det negativa som så många framför gentemot Allan när han upplyser allmänheten om vad som hänt på hockeyplanen. Och är det som han beskriver det så tycker jag att just den händelsen inte är speciellt positiv! Oavsett vem som varit där.

 3. Anonym Sorselebo

  Har alltid tyckt att du har kloka tankar.
  Dock så förstår jag inte varför du inte är politiker.

 4. Anonym Sorselebo

  Man behöver inte skryta med vad man gör så länga alla vet att de är bra.
  Men de gör ju inget att påminna om de bra sakerna man gör.

  Men men. Din blogg är då alltid läsvärd och håller med dig till 99% i allt de du skriver.

 5. Ragnvi Sorsén

  Tack Carl-Axel.
  Om jag vore Allan så skulle jag vara så besviken att jag förmodligen flyttat härifrån. Jag hoppas verkligen att han och alla andra som jobbar ideellt för våra ungdomar orkar fortsätta.
  Jag har som du , verkligen svårt att förstå hur man kan vända det till att ”han lägger sig i allting”.

  Och till Carola: bara för att man tycker illa om de illdåd som utförs innebär det inte att man per automatik tycker illa om alla ungdomar, på nåt mystiskt vis verkar det ha blivit så att man på inga villkor får kritisera barn och ungdomar oavsett vad de gör. Det tycker jag faktiskt är ett vuxensvek. Det är ju faktiskt vuxnas uppgift att tala om när det går snett. Det betyder ju inte att man inte gillar dem utan tvärt om.

  Carl-Axel du hör ju också till dem som gör så mycket för våra ungsomar, jag njöt verkligen under julkonserten och det inte bara av själva framförandet, utan att du gett dem möjligheten att få visa upp sina talanger.

  Sorsele behöver verkligen alla som orkar driva föreningar m.m. Utan alla ideella krafter skulle vårt samhälle bli ack så torftigt.Det är väl känt att det är svårt att få folk att ställa upp, och inte blir det väl lättare om de ska få fan för det.

  Och till den som tyckte att Allan skulle vara mer ödmjuk: hur ödmjuk skulle du känna dig om något saboterat något som du lagt ner möda på?

  (det är inte nödvändigt att du lägger ut detta Carl-Axel)

  Tack i alla fall.

 6. Jeanette E

  Håller definitivt med dig i vad du skriver. Har vuxit upp med Allan och SIF och vet hur otroligt han ställer upp för alla barn/ungdomar och nu har jag egna små barn och är otroligt imponerad av hur han fortfarande jobbar på med samma engagemang som för 40 år sen! Är otroligt hur vissa verkar störa sig så fort han tar upp saker som skadegörelse odyl, går till attack mot honom då. Riktigt bedrövligt och tragiskt tycker jag.

 7. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Ragnvi Sorsén (2012-01-28 08:07)
  Om någon undrar så har jag har kollat med Ragnvi att det är ok att lägga ut detta även om hon i kommentaren skrev att det inte var nödvändigt:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.