Men vad glad man blir

En applåd på vk.se från en förälder till vår lärare i spanska – Manuel! Sånt värmer även migJ. Och förmodligen andra! Till en Barcelonakille som nu är i Sorsele och undervisar våra barn/ungdomar i sitt eget hemspråk. Ja det kan ju inte bli bättre. Och vi har motsvarande i tyska. Det är jätteprofessionellt! KanonbraJ 

Att söka sig hit till Sorsele som utbildad lärare från ett annat land och kan undervisa på sitt eget hemspråk är ju egentligen helt otroligt. Det är ju den absolut bästa undervisning i ämnet som våra elever kan få. Med uttal och allt. Nu menar jag absolut inget negativt mot våra svenska lärare som undervisat i ämnena. Men av naturliga skäl så är språket naturligare för de som växt upp med det. Rent generellt är min personliga bedömning – och jag har jobbat på flera skolor i Umeå – att Sorsele, inom skolan i alla fall, har en otroligt hög kompetens på all personal. Och då menar jag ALLA! Vaktmästare, assistenter, speclärare, städ, lärare, – you name theme – …! Nu är det bara upp till ledningen att se till att all denna kompetens blir kvar!!! 

När vi ändå är inne på skolan så kan jag ju berätta att som jag, med flera ser det, så är det en helt underbar stämning på Vindelälvsskolan just nu. Vet inte om det är rätt forum att informera om detta, men jag har ju sett i statistiken att jag har ju några i alla fall som läser min blogg och förmodligen så är några av er föräldrar till eleverna. Så då kan ni ju få veta det denna väg. Gör ju inget andra också får veta detJ 

Vad roligt det skulle var med spontana föräldrabesök i skolan!!! Nu kan jag ju bara prata för mig själv eftersom detta är en spontanskrivelse och ingen överenskommelse med andra lärare gjorts, men till mig på musiken är ni jättevälkomna. Utan att anmäla er – det är bara att dyka uppJ Om ni har lust/möjlighet. Det finns stolar till er också! Och framför allt så strunta i att era barn/ungdomar inte vill utifall ni förbereder dem på detJ Kan tänka mig att det kan funka med andra lektioner också men kan ju kanske vara klokt att förvarna berörda lärare. 

Som slutord denna gång vill jag bara säga till er alla föräldrar – KOM! Om jag inte är felunderrättad så kan ni även få vara med i matsalen och äta gratis en gång per termin eller läsår. Lite osäker där. Men en gång per läsår tror jag att jag kan vara säker på. Utnyttja det! Så KOM och är med en skoldag eller en del av den!!!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.