Mera Landstinget

Vi Västerbottningar betalade 2011 10,5 % av vår beskattningsbara inkomst direkt till VLL!  Jag har läst otaliga kommentarer på diverse tidningssajter där många verkar tro att det är regeringens fel att Landstinget inte kan fullfölja sitt uppdrag beroende på att de statliga bidragen skurits ner. De höjdes väl temporärt under den ekonomiska krisen men nu när hjulen snurrar igen i Sverige (vi är ett av få förunnade länder) så har man dragit tillbaka extrastödet från staten så man är tillbaka på ”normal” nivå igen. Så har i alla fall jag förstått det. Rätta mig gärna om jag har felJ 

Sedan läser jag att det finns de i Sorsele som tycker att vi ska avveckla Sorselegården för att få behålla sjukvården intakt. Befängd tanke tycker jag men jag kan tro att det är ett bra förslag till Rastad & Co. De ställer oss i en sådan situation att de avvecklar … låt oss säga 50% av deras totala verksamhet i inlandet. Det blir ett himla liv (utom hos kommunpolitikerna) och så ger de efter en tid tillbaka 10%. Då känner vi oss som segrare – men är jätteförlorare!!! Landstinget har sparat i detta exempel 40% av sina kostnader – tror de – men så är inte realiteten! På papperet blir det så men inte i verkligheten eftersom de bevisligen inte kan göra konsekvensanalyser! Men vi fick i alla fall tillbaka nåt. Det får bara inte vara så!!! Vi måste värna om ALLA våra rättigheter och dessutom möjligheter till arbete. Hur många skulle förlora jobbet om Sorselegården läggs ner? 

VLL är ju ute på ren kriminell bana i sitt framtida tänk! I deras besparingsplan finns väl en hel del som även jag kan acceptera men…om jag behöver vård och först ska betala men sedan visar det sig att det finns ingen som har tid med mig så får jag inte tillbaka pengarna!? Om jag har missuppfattat detta så tar jag gärna emot en rättelseJ. Smålog för mig själv när jag häromkvällen läste om lurendrejare på blocket. De sålde varor som inte fanns. Citat VK ” 7 av de åtalade dömd till 1-2 års fängelse för grovt bedrägeri”. Min tanke är att om man säljer en vara ELLER en tjänst som inte finns så är det väl som samma sak. Så jag undrar hur många år Rastad kommer att få sitta inneJ Eller blir det Levi Bergström? Eller Peter Olofsson? Risken är väl överhängande att det finns ingen som har ett juridiskt ansvar om det skulle bli rättsliga frågor mot sådana instanser. Men lön ska de ha utifrån sitt stora ”ansvar”!!! 

För att fortsätta på det här med ansvar så hoppas jag innerligt att om (läs när) någon tragiskt drabbas av att en nära anhörig, god vän eller så inte går att rädda på grund av dessa nedskärningar av våra rättigheter så hoppas jag att polisanmälan görs!!! Kommer själv att göra så om situationen uppstår! 

Någon undrar varför våra politiker inte hörs till!? Min motfråga blir då – har vi några… och vilka är dom då??? Rune T och Karin Israelsson ger sig till känna emellanåt – vilket verkligen uppskattas! Men visst måste det finnas fler???! 

Till sist kan jag inte längre vara tyst. Har försökt hålla god min men när vi nu står inför verkligheten så kan man ju inte bara fortsätta så. Min undran är vad de folkvalda inlandspolitikerna till Landstinget (S och Mp) fick i ersättning för att rösta ja till denna nedmontering av vår/deras sjukvård. Ja, jag kan inte tänka mig annat än att de är ”köpta” på något sätt. Eller så är de hotade! Eller så är de helt enkelt befriade från egen tankeverksamhet! Alltså jag fattar inte men om de varit vid ”sina sinnens fulla bruk” i samband med omröstningen så är det väl självklart att de skulle röstat emot och krävt en ekonomisk- och konsekvensanalys samt alternativ!!! Nu medverkade man i stället huvudlöst till denna nedmontering av sin egen sjukvård och dessutom har man förmodligen medverkat till att det bli glest med representanter från S och Mp i Landstinget från inlandet nästa mandatperiod. Bra jobbat…eller??? 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.