Fick ett uppslag

Nu skriver en av Sorseles politiker i sin blogg att han inte förstår (eller vad det nu är) att under sin korta blomstringstid så låg Blaikengruvan i Storumans kommun enligt media. Det fanns till och med en rollup i Storuman. Fanns det någon i Sorsele? Och nu när gruvföretaget konkursat så ligger det helt plötsligt geografiskt rätt – i Sorsele kommun. Inte säker på om det är just på gränsen så att Storuman ändå finns där lite grann. Oavsett hur det är så ger den politiske bloggaren uttryck för just det jag iaf börjat ana. ”Som politiker så kan jag i Sorsele tillsammans med min ”familj” sitta och gunga i våra gungstolar i fyra år och inte bekymra oss ett dugg om vad som händer vare sig på hemmaplan eller runt omkring”. Sedan när verkligheten hinner ikapp så fattar vi inte vad som hänt! 

Joo, jag raljerar och det är överdrivet men det finns lite av den känslan från min sida. Var finns visionerna, var finns kommunikationen med oss och med media? Marknadsföring? Har det alltid varit så här i Sorsele efter Henrik Samuelssons tragiska och alldeles för tidiga bortgång? 

Men ett tips till dig Bo och alla andra Sorselepolitiker: grunna tillsammans på varför bara Storuman syntes och hördes i samband med Blaikengruvans korta blomstringstid! Varför syntes inte Sorsele i de sammanhangen? Och ni kan absolut inte beskylla Storuman för det!!! Om ni inte kan lösa mysteriet så gå ut på gatan och fråga folk! 

Nu står vi i en ny situation fast mycket allvarligare – Landstingets neddragningen av vårdplatser. Och samma sak håller på att hända igen. I Sorsele är politikerna tysta och än värre så verkar man beredd att ta kostnad för sex vårdplatser!?!? Huh…………….. 

Sedan kan man ju undra hur snacket kommer att gå bland de politiker som i framtiden troligtvis (bara egen rädsla) ska finansiera nedmontering och återställande efter vindsnurrorna. Kanske inte alla men några kan det mycket väl bli. Men det räcker vad kostnader anbelangar. 

Nu finns det ett stort och jättepositivt projekt på gång i kommunen – Urban Brännlunds m.fl. satsning på stugor och utveckling av NalovardoJ Hoppas innerligt att kommunen också jobbar för det och inte bara ”sitter i sina gungstolar” och tycker att det verkar ju trevligt. Det finns säkert fler projekt på gång som jag inte känner till men snälla politiker se till att Landstinget själva fullföljer sitt uppdrag så att ni och andra kan satsa på utveckling i kommunen! Och marknadsföring! Kontakta KinnaJ Hon kan det!!!

 

 

4 kommentarer

  1. B.E.K

    Va lite positiv han kan ju prata i alla fall undra om fler politiker kan prata skulle vara roligt och veta

  2. Inger Hellman

    Eftertankens kranka blekhet…visst är det så man säger när det ”otäcka” hinner ikapp verkligheten..
    Jag har inte stenkoll på hur det genom tiden sett ut i Sorsele, en och annan blunder är gjord, men jag vet inte om det är fler än på andra ställen.
    Carl-Axel…det är ju så här att som små/microföretagare i inland och fjälltrakter, så får jag titta efter alla små detaljer, fundera över vad kunderna vill ha och omvandla det till mina egna mål. Även om jag tycker om det jag gör så är det kunderna som avgör hur och vad jag ska göra…det är den stora skillnaden på tänket hos mig och på ”politiker”.
    Sen kan jag prata om kostnader och möjligheter hur mycket jag vill, men uppfyller jag inte det ”kunden” önskar och får den att känna sig välkommen och väl omhändertagen så kommer min verksamhet att gå åt pipsvängen..
    Jag gör allt jag kan för att beskriva för människor jag möter att jag bor och verkar i en fin kommun, gott om utrymme och med många möjligheter om man bara ser dem… Sorsele, Ammarnäs, Juktådalen och vår södra kommundel är på min tunga många gånger varje dag under mina ”handelsresor”.
    Så jag tror vi är ganska många som pratar för vår bygd och triggar människor till ett besök, jag vet då att jag gör det…här i Umeå blåser det kallt trots att termometer´n visar nollan, jag har tre dagar kvar som renköttsförsäljare och ambassadör för den västra delen av kommunen vid Vindelälvens källflöden…ha en bra dag!

  3. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Inger Hellman (2012-03-09 06:55)
    Hej Inger. Du är så klok du:) Jag beundrar alla er företagare – stora som mindre – som verkar i kommunen och håller er själva och andra med arbete. Ni är ovärderliga! Hoppas att ni får den uppbackning som man kan förvänta sig från kommunen.

    Hoppas att dina affärer i Umeå går jättebra och att du har en bra vecka. Förfrys dig bara inte:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.