Jag har en teori!

Om man betänker att det verkar vara jättebråttom att börja visa på handlingskraft och att man har börjat sanera Landstingets ekonomi nu efter årtionden av misskött Landstingsekonomi så kanske det finns någon bakomvarande orsak till det. Och i min teori så förstår jag varför partipiskan går, varför ALLA Socialdemokrater ställer sig bakom partiet – även de som själva drabbats negativ av sitt ”JA” – och vem som egentligen driver på längst bak.

Jag har kollat lite på endast några Landsting och fått fram att styrelserna i Skånelandstinget (är inte det en region?) och Blekingelandstinget nekas nu ansvarsfrihet! Samma skulle det varit i Sthlm men det föll på en röst. Någon som vet fler Landsting som nekats ansvarsfrihet så tar jag gärna emot den informationen i stället för att lägga ner massvis med tid på att söka.

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=248756

Kan det vara så att revisorerna nu ÄNTLIGEN börjar ställa tydliga krav på landstingen och det vill S i Västerbotten undvika av förklarliga skäl. Jag har för mig att revisorerna haft en hel del att påpeka mot VLL tidigare. Men det finns andra som vet mera om det. Vem har störst glädje av Landstinget förutom den sjuk- och tandläkarvård de ska tillhandahålla? Visst måste det vara Lennart Holmlund! Landstinget har varit och är en mjölkko för S och Umeå. Inte bara alla anställda som skattar i Umeå utan tänk er vilka pengar som Landstinget gått in med i olika Umeåförknippade ”projekt”. Från Botniabanan (http://www.vll.se/default.aspx?id=54075&refid=54076) , Region Västerbotten (http://www.regionvasterbotten.se/om-oss.html), infrastruktur och kollektivtrafik och så vidare! Till allt detta kommer också kulturprojekt som Norrlandsoperan och Umeå 2014. Undrar om det går att få fram vilka summor som VLL satsar i kulturåret i Umeå. Visserligen får ju landstingen statliga kulturpengar som de ska fördela men dessa är väl numera överförda till Region Västerbotten? Undrar hur stor del av den summan som går till inlandet och småkommuner?

Som sagt var – vem skulle bli den store förloraren om S skulle tappa majoritet i VLL? Så självklart kämpas det nu för att visa på handlingskraft och besparingsplaner! Snabbast och enklast trodde man det skulle vara att avveckla delar av primärvården och ambulanser i inlandet så därför kastade man sig över oss och bara beslutade utan någon som helst hänsyn. Inga risk- eller konsekvensanalyser hann man ta ställning till. Ej heller hur mycket man skulle spara. Men det behövs inte för politikerna här är så svaga att de kan inte stå emot. Och där fick de rätt!

Men nu…nu har folket reagerat och nu tror jag att det kommer att bli stora problem för S i Landstinget. Folket reagerar, Socialstyrelsen reagerar och jag är ganska säker på att revisorerna kommer att göra likadant detta år. Varför reagerar inte våra inlandspolitiker mera kraftfullt? S i Sorsele har också menat att det är bråttom att komma fram till avtal. Det har jag aldrig begripit. Förrän nu då. Och fort gick detL

Tänk er den sits Peter Olofsson sitter i nu! Inte underligt att han tycker det är ”skitjobbigt”J Lennart Holmlund som pådrivare och ”folket” emot sig, Socialstyrelsen och revisorer som granskar. När jag såg den digra listan som de nu ska besvara till Socialstyrelsen tänkte jag: ”fy fasiken så skönt man har det som musiklärare i Sorsele”J

En folkomröstning är endast "rådgivande" eller vad man ska kalla det. Och tydligen ska Landstinget själva formulera vad man ska rösta om, om vi nu kommer dithän. Revisorerna kan inte dra in styrelsens ansvarsfrihet utan det röstas väl om det i antingen Landstingsstyrelsen eller Landstingsfullmäktige. Troligtvis i den senare. Vad Socialstyrelsen kan göra vet jag inte – förmodligen endast varna på något sätt. Så visst finns det möjlighet för Holmlund & co att bara köra på.

Men det kommer ett val 2014!!! Om inte tidigare så då måste vi bara få bort dessa maktmissbrukare! Hoppas bara att alla "inbitna" socialdemokrater tänker sig för både en och två gånger innan man röstar till Landstinget.

Observera nu att detta är bara min personliga teori!

Das war alles för denna gång

Trevlig midsommar på er alla. (Om vi inte hörs före förstås)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.