Nu ska ni få höra!

Fick ett trevligt och intressant telefonsamtal i dag. Det var en person som är betydligt mera insatt i Landstingets brutala sätt att lägga ner verksamhet framför allt i glesbygd till förmån för sin centrala ort. Och då är min personliga åsikt att i Västerbotten är det Umeå som är den centrala orten både vad gäller vård och allt annat som Landstinget sysslar med.

I Norrbotten, där man började betydligt tidigare med nedskärningarna, finns ett landstingsråd vid namn Kent Ögren (S). Enligt personen jag fick samtal av idag så verkar våra herrar Olofsson, Rastad, m.fl. ha anammat hans sätt att leda ”sin” verksamhet. Det fanns några kritiska ledamöter inom S som skulle rösta nej till Ögrens förslag på nedskärningar i Norrbotten. De byttes ut mot ”samarbetsvilligare” personer och fick inte vara med längre. Är verkligen detta demokrati i socialdemokraternas värld? Vad säger du Lennart Holmlund?

När jag fick höra detta så fick jag väl också på något sätt belägg för hur det gått till i Västerbotten. Bo Brydsten och Inge Näslund – jag kommer inte att skicka över några frågor till er. Det svar ni skulle ge vore ”ljug” och det fick jag lära mig redan som liten att det är fult att ljuga. Och jag kan tänka mig att ni mår tillräckligt dåligt som det är utan att måsta hitta på några svar till mina frågor som jag hade i en tidigare blogg. Nu vet vi hur det funkar inom S och Mp leden vad gäller Landstinget i Norr- och Västerbotten iaf!

Om vi struntar i partipolitk – för det är fiffel och båg på olika sätt inom alla partier – och ser oss alla som människor i stället. Jag kan inte tänka mig att Inge Näslund tycker det är bra att Malå kommun nu tvingas betala för att ha kvar ambulansen. Jag kan inte heller tro att Bo Brydsten tycker det är bra att vi blev av med fyra akutvårdsplatser och tills vidare fått två palliativa platser på Rosengård eller Solhem som VLL i fyra år betalar 2,65 miljoner årligen för. Vad som händer sen vet vi inte. Nu har kommunen ansvar och VLL har bollen.

Hur är människan funtad när man ”lägger” sig för partipiskan? Och jag kan tänka mig att det finns många fler än Bo och Inge som satt med i Landstingsfullmäktige i höstas som röstade ”ja” mot sin egen vilja! Är det så åtråvärt att få vara med i detta gäng som styrs av Peter Olofsson, Jonas Rastad, Lennart Holmlund, m.fl. Eller skulle ni förlora andra ”fördelar” om ni röstade som ni tyckte?

Personligen skulle jag se det positivt om jag slängdes ut från ett sådant sammanhang för att jag ”tycker fel”! För då är jag ändå ingenting värd helt enkelt. Jag är bara en bricka i DERAS spel. Bevisligen så kan jag inte påverka något och vad har jag då för uppgift att fylla!? Vore jag ni, Bo och Inge, skulle jag kontakta de övriga glesbygdspolitikerna (S + Mp) som sitter med i landstingsfullmäktige och förhöra mig om hur de egentligen ser på dessa nedskärningar/avveckling av glesbygden. Om ni blev några stycken som på lägligt men tydligt sätt (offentligt) protesterade mot er ledning så kanske ni skulle kunna vara med och påverka ändå. Dessutom tror jag att ni skulle må bättre och lättare våga titta oss ”drabbade” i ögonen.

Ser nu fram emot sossarnas valkampanj inför 2014 års landstingsval som förmodligen kör igång när som helst. Jag garanterar att de i ord kommer att beskriva hur fantastisk vården kommer att bli nästa mandatperiod. Visst var det så de skrev inför denna mandatperiod också? Hur som helst så kommer jag inte att tro ett dyft på något sådant. Efter det som de nu gör i Västerbotten och med Norrbotten som facit så finns det bara ett: de måste BORT!!!

Rekommenderar er som är intresserade av denna fråga att läsa ”Landsbygd & livskraft” som för några dagar sedan kom i brevlådan. Där står bl.a. om nedläggning av akutvård i Kiruna och hur LKAB försökt att få gå in och lösa det men inte lyckats hitintills. Missa då inte våra partiledares visioner om glesbygden och framtiden. Kan man säga att alla ljuger eller blir det ont förtal på något sätt? Ingen har då visat något konkret ännu!!! Det enda vi märker av är nedskärningar: posten, telefon, vägarna, Kronans droghandel försvinner väl nu till årsskiftet och så vidare. Men jag kanske har missat satsningar som gjorts. Tipsa mig gärna om det är så!

Måste bara få delge er en annan sak från Norrbotten. Några läkare där hade jobbat fram ett motförslag som de en kväll ville presentera på något sätt. Jag har inte riktigt detaljer där. Men hur som helst så hade denne Kent Ögren, landstingsrådet i Norrbotten alltså, uppmanat ”de sina” att inte gå dit. Och det gjorde de inte heller!

Hoppas att min ”källa” läser detta. Ifall att jag missuppfattat något så vill jag att du hör av dig så kan jag gå in med rättelse eller förtydligande. Du når mig på [email protected]

http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/rastad_ny_sjukhuschef Det finns mera om ni googlar liteJ Visst är det lite intressant med hans bakgrund. Självklart finns det bara ett ”sjukhus” i länet som intresserar honom. Och i artikeln nämner han också endast Kalmar sjukhus. Han ”ser” nog inte regionen!? Dessutom vill han ha det blåsigt omkring sig? Visst har han lyckatsJ

Trevlig helgJ

8 kommentarer

 1. Inflyttad

  Det är trevligt att se att i alla fall någon politiker läser vad du skriver! Dessutom är det än trevligare att en politiker tar sig tid att kommentera, även om kommentaren kan tyckas vara något av en gammal lärares mantra ”kort och kärnfullt”. =)

  Det jag som inflyttad frågar mig, vart är alla från det röda laget? Varför yttrar sig inte något av de två kommunalråden?

  Att det sedan är en smula löjeväckande att en liten kommun som Sorsele har två kommunalråd med kommande kommunala pensioner är en annan femma…inte nog att vi ska betala dubbelt för sjukvård, fast vi har ju möjlighet att rösta rätt och inte rött kommande val!

 2. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Inflyttad (2012-07-09 20:35)
  Hej inflyttad. ”Kort och kärnfullt” hör nog kommunhuset till. Där ger man så kort information när man ska rösta om små detaljer som akutvårdsplatser att de röstande inte vet vad man röstar om. Många trodde tydligen att man röstade om en ”förundersökning” och att det inte var något beslut. Just den händelsen kan man ställa många frågor kring! Undrar om det är så information ges när man röstar i andra frågor också? Då tycker jag det är bättre att det blir lite längre och att folk förstår vad man menar:)
  Men det är jätteskoj att det finns EN politiker som vill föra en dialog.

  Att det är två kommunalråd kanske inte är så konstigt. Inom kommunhuset är man som en stor ”familj” och då kanske man ska se kommunalråden som ”mamma och pappa”:)

 3. Carin

  Håller med inflyttad att det är trevligt se att en politiker vågar erkänna att han läser din blogg. Men hur kan han vara så oförskämd och ge dej råd hur du ska skriva på din egen blogg?

  Undrar vad han tycker om ”mamma” kommunalråds blogg 29 juni? En lärare borde finna mycket att anmärka där!

  Tack CA för all information du ger oss! Rune T kan öppna en egen blogg och visa vad han har att informera om. Den vore intressant att läsa….

 4. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Carin (2012-07-11 13:58)
  Hej Carin

  Personligen tycker jag det är så trevligt att någon politiker vill kommunicera. Att få tips och råd i hur man uttrycker sig skadar heller aldrig. Jag tycker det var väldigt beskedligt av Rune. Fast mera intressant vore om det blev kommentarer i ämnet. Så länge de inte ”säger emot” så antar jag att de håller med:) Eller…???

 5. Elsa Mårtenzon

  Hej CA! Du skriver jättebra och mycket upplysande!
  Det som Rune T skriver ger jag inte mycket för. Det vore nånting värt om han kommenterat ämnet – men, tyst som muren. Om man inget säger så har man ingenting sagt, kanske?

 6. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Elsa Mårtenzon (2012-07-12 09:10)
  Hej och tack Elsa. Rune är en sådan kompetent och kunnig politiker – inom många områden. Jag skulle önska att han deltog mera i dessa konversationer och försökte förklara en del som vi inte riktigt greppar. Eller startar upp en egen blogg. Sedan är vi alla olika som personer (tack och lov) så det är ju upp till var och en att ta till sig eller ”reta upp sig” eller på annat sätt reagera på vad som skrivs. Det är man ju medveten om när man skriver så här offentligt.

  Ju mera dialog och kommunikation vi har ju bättre skulle vi bli som väljare och politikerna skulle också ”växa” av det. Av tystnad blir det noll utveckling!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.