Region Västerbotten

Vad jag har förstått så bildades Region Västerbotten för att man skulle stå klara och få något huvudansvar i Lennart Holmlunds dröm: en storregion med de fyra nordligaste länen med Umeå i centrum!

Nu blev det ingen storregion men vi har en organisation som heter REGION VÄSTERBOTTEN och inte region Umeå. Och vilken organisation det är: http://www.regionvasterbotten.se/images/stories/bilder/RV-organisationsbild2012.png

Huvudsyftet med Region Västerbotten är enligt förbundsordningen "att i en demokratisk styrd organisation tillvarata länets möjligheter och främja dess utveckling och tillväxt samt att i dessa frågor utöva ett tydligt politiskt regionalt företrädarskap".

Här har vi lösningen!!! Det är ju självklart de som ska driva frågan som kan bli helt avgörande om det någonsin ska bli möjligt med någon form av utveckling i regionen. Jag tänker givetvis på 8 – 10 mil fjällväg mellan Hemavan/Tärnaby och Ammarnäs. Jag tror att alla kan räkna ut vad det skulle betyda – även för Umeå – om en sådan blev av. Länsstyrelsen får helt enkelt ge med sig där! Kan man påvisa samhällsekonomiska vinster med en sådan så får nog naturreservatet öppnas upp lite. Dessutom så blir ju detta naturreservat mycket mera tillgängligt.

Tänk vilken fantastisk rutt för charterturism att kanske starta i Umeå, Älgfarmen, Lycksele, Storuman, Tärnaby, Ammarnäs och sedan Vindelådalen ner. Tre-fyra dygn. Och vilka upplevelser från kust till skogsland och fjäll. Man får uppleva Europas största naturreservat i Europas sista vildmark, man får möta samerna (de turistiskt företagsamma) och så får man uppleva vår nationalälv. När man återvänder till Umeå för sista övernattningen så får man väl möjlighet att besöka IKEA. Om man har några pengar kvar förståsJ

Vintertid kan vi erbjuda snö och kyla och sådana aktiviteter som hör den årstiden till. Lite spänning kan ju också inträffa med kolonnkörning över fjället vid snöoväder. Tänk er att kunna erbjuda européer, japaner och andra att fira jul i Ammarnäs. Måste väl bara vara den mysigaste plats som finns vid ett sådant tillfälle. Det finns flygplats i Hemavan! Tänk vilka nya möjligheter det skulle bli för turistföretagarna. Regionen skulle bli betydligt intressantare för investerare också.

Vad säger ni Caisa och Kjell? Har ni några inom Region Västerbotten ni kan börja lobba mot? Få med er Storuman också för även de måste se möjligheter med en sådan väg. Ammarnäs konkurrerar ju inte precis med skidåkningen i Hemavan/Tärnaby. Till Ammarnäs och Vindelälvens dalgång söker sig andra människor med andra intressen.

Kort och kärnfullt?….njaa:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.