Kapten lämnar den sjunkande skutan i först!

Jonas Rastad bryter avtalet ett par år för tidigt med Landstinget. Det innebär väl att han ska böta ordentligt. Och så var det ju det där med kaptener som lämnar sjunkande skepp före alla andra. Det är väl rent straffbartJ

Om man läser vad politiker skriver och säger så verkar han ha varit en mycket omtyckt person i dessa kretsar. Det skrivs om hur bra och tydligt han skött sitt uppdrag. Och uppdraget var tydligen att montera ner sjukvården i Västerbotten eftersom VLL inte längre har råd med sådant tjafs. Undrar om Socialstyrelsen också står och applåderar allt som försämrats? Det är väl någon gång nu i september de skulle ha in en massa ”förtydliganden”. Undrar varför inte Lennart Holmlund skrivit något om avtalsbrottet? Han kanske är jätteledsen nu! Man vet vad man har men inte vad man får!

Det har varit en fantastisk tid i Västerbottens läns landsting, och jag upplever att både organisationen och jag själv utvecklats. Tiden tillsammans blev dock för kort och det är med saknad jag väljer att gå till ny utmaning  Vi är på rätt väg i förändringsarbetet och det är angeläget att hålla i och fortsätta på den inslagna vägen, säger landstingsdirektör Jonas Rastad”. VK 2012.09.05

Retoriken är det inget fel på!

Han lämnar oss i ett ”sjukligt kaos” för en tjänst som generaldirektör inom Region Skåne. Större organisation och högre lön lockar tydligen. Lönar sig inte att spekulera i om det kan finnas andra orsaker också. Det kanske kommer att framgå framledes. Tror ni att vi får veta om det kommer att utfalla nåt avgångsvederlag till honom? Eller om det är han som kommer att få ”böta”? Eller blir det bara till att bjuda på ”avskedstårta” och tacka för allt fantastiskt han gjort för…för… för…ja just ja, S och Mp förstås! Det är ju de som gett honom uppdraget att bland annat börja nedmontera sjukvården i inlandet och få bort personal från NUS! Ja de har säkert än mera att tacka honom för. Kanske Skellefteå och Lycksele kan fylla på med nåt:)

Om någon undrar om jag fått svar på mina frågor till Region Västerbotten så är svaret nej. Men jag har fått ett mail av Thomas Hartman där han skrev att han har mycket just nu med resor och möten men han ska svara så snart han kan. Jag uppskattade verkligen att han meddelade det! Dröjer det för länge så får man väl påminna honomJ  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.