Blev inte som jag tänkt:(

Hade ikväll tänkt sätta mig och formulera lite optimistiska tankar och möjligheter utifrån mitt perspektiv med Sorsele men det sprack grovt. Brukar kolla runt lite vad politikerna i länet skriver om. Finns ju tyvärr inget att läsa från Sorselepolitikerna så man får söka sig utanför kommunen. Jag tycker det är ganska intressant för man får en liten insikt i vart dessa politikers ”fokus” ligger. Blir mycket Umeå måste jag erkänna för där känner man ju till några sedan tidigare.

Självklart är det mest ”spännande” att läsa Lennart Holmlunds bloggJ Han måste vara desperat nu! I var och varannan blogg angriper han alliansen. Och hänvisar till vilka bättre lösningar S har!? Han verkar ha tappat det historiska perspektivet och drabbats av tunnelseendeJ Man ser ofta framför sig killen som sitter och kastar sten i eget glashus. Men nu har han fått konkurrens och det med råge! Jag läste Hans-Inge Smetanas (KD) blogg i kväll. Jag fick i det närmaste härdsmälta i skallen. Det här slår det mesta! Hur kan/vågar man som politiker ta sådan ställning för ett enskilt privatägt företag – i detta fall inom sjukvården – som han gör i denna blogg? Dessutom är den statistik han hänvisar till inte alls relevant. Den säger egentligen ingenting! Varför har politiker så lätt att ogranskat ta till sig statistik och forskning?

Han fick en kommentar från mig där jag menade att han nu gått över gränsen och undrade om han hade något eget intresse, direkt eller indirekt, i denna hälsocentral. Man får ju känslan av det när man läser hans text. Och så fick jag några frågor i huvudet som jag har krävt svar på.

Tyvärr så tänkte jag mig inte för innan jag tryckte på skicka-knappen. Skulle givetvis ha kopierat hela min kommentar. Men nu blev det inte så. Intressant att se om han vill publicera den. Bad dock om svar till min e-post så de ser jag fram emot.

Nedan har jag försökt återge de frågor jag skickade till honom. Och här har ni länken till hans blogginlägg http://blogg.vk.se/hans-inge-smetana-vannas/2012/09/09/huslakarna-951171

LÄS OCH FÖRUNDRAS!

Mina frågor löd ungefär så här:

Hur mycket kostar denna hälsocentral Landstinget?

Hur gjordes undersökningen som visar att denna hälsocentral är kunderna mest nöjda med? Anser du att det är en relevant undersökning?

Finns det någon statistik på att kunderna blir friskare av att gå till just denna vårdcentral i stället för någon annan?

Jag skulle själv gärna testa den. Men finns nästan 25 mil bort – i Sorsele! Har du något tips vart jag kan vända mig om jag vill ha ett privat alternativ?

Han skrev något om att en varit anställd i företaget i 30 år. Framgick inte vilket företag han menade så den frågan fick han också.

Jag ser verkligen fram emot hans svar:)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.