Måste hinna ikapp så nu blir det lite av varje

Hade tänkt ta upp två saker som ligger mig personligen varmt om hjärtat i samband med att ha fått lite mera insikt i Region Västerbotten och där jag tycker att de borde vara med och engagera sig. Men måste grubbla lite tillJ All eloge skall dock ges till Thomas Hartman, kommunikationschef för R Vbtn. Tänk om ALLA organisationer inom den offentliga sektorn förstod värdet av en ”alert” kommunikationschef som försöker ge svar på frågor! Och informera! Inte bara de enkla utan även de ”svåra”! Vem har vi i Sorsele kommun?

Kan även passa på att ge en eloge till Hans-Inge Smetana som tydligen motvilligt tog sig tid/lust att svara på mina frusterade funderingar utifrån den i mina ögon överdrivet kraftfulla marknadsföring han i egenskap av politiker – opinionsbildare – gjorde åt en privat vårdcentral. Han gillade inte ”tonen” jag hade i det jag framförde till honom. Det har jag full förståelse för att han inte gjorde. Därför är det väl av största vikt för honom att bemöta och kommunicera med någon som reagerar som t.ex. jag gjorde/gör. Det sämsta han kunnat göra är att bara inte bry sig. Nu finns en kommunikation oss två emellan via mail.

Det svar jag grubblar på till honom handlar om att jag inte alls är emot privatiseringar. Men passar sig privatiseringar överallt? Är nästa steg att privatisera Sjöfartsverket, Boverket, Ekobrottsmyndigheten, rättsväsendet och så vidare? Skulle säkert bli bättre bemötande av kunderna, mysigare miljöer, kortare handläggningstider och pengar över till aktieinnehavarna/investerarna!

Om man nu tänker inom den offentliga sektorn så är ju en stor del av skola, vård och omsorg privatiserad. Och visst finns det ekonomiska vinster och kompetens att hämta där! Men blir det så ekonomiskt nationalekonomiskt sett? Mig veterligen så krymper ingen offentlig organisation alls i förhållande till att deras verksamhet privatiseras. Eller att till exempel VLL lägger ut kultur och regionsutveckling till Region Västerbotten, ambulansansvaret till Falck, hela omsorgen till kommunerna och så vidare. BEHÖVS DÅ VERKLIGEN SAMMA ORGANISATION INOM VLL???  Om man från statens sida omdirigerade pengarna så att Landstinget inte behöver vara någon sorts mellanhand så skulle väl Landstingen krympa drastiskt! Eller i bästa fall försvinna helt!

När privatiseringen kommit så långt att man från statens sida tappar det nationella ansvaret – då är vi i glesbygden illa ute! Vi är snart där tyvärr! Och det är det jag är emot privatisering inom den offentliga sektorn. Hur kommer det att bli nu i glesbygden efter att man sålt ut apoteken?

Så till en sista sak. I dag ställde jag samma fråga till Olle Edblom (C) och Niclas Sandström (M) utifrån deras gemensamma bloggämne – listorna från Doroteaupproret. Båda menade på att deras respektive parti eller alliansen eller hur det där nu är, budgeterat för att klara av sjukvården i inlandet. Min fråga till båda två löd så här:

Hej. Finns det någon garanti att Alliansen kommer att återställa den nedskärning som S + Mp lyckats åstadkomma i glesbygden vad gäller akutvård och ambulanser?

Svar Niclas Sandström (M):

Från Alliansen hade vi med i vårt senaste förslag till alternativ budget innan sommaren en återställning av ambulans i Åsele och vårdplatserna i Dorotea”.

Svar Olle Edblom (C):

” självklart utifrån nuvarande förutsättningar kommer vi att återställa nedskärningarna i inlandet om vi får majoritet i landstinget valet 2014. Den budget vi har lagt som alternativ till s och mp finansierar vi akutplatserna i Dorotea och Sorsele samt ambulans i Åsele”

Den uppmärksamme upptäcker att de har olika åsikter om vad som skall återställas! Ja vad ska man tro?

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.