Visioner och handlingskraft!!!

Sista aug var vi 2 677 inv. vi har tappat 52 st från januari, 38 har dött,  14 har flyttat. Ingen rolig läsning men så är verkligheten.

Utifrån dessa siffror beräknas skatteunderlaget och vi kan börja planera inför 2014. Vad får våra verksamheter kosta?

Alla nämnder nagelfar sitt område.”

Så har vårat kommunalråd skrivit i senaste SorseleAktuellt. Och det är precis som hon skriver ingen rolig läsning. Att folk dör är ju naturligt och svårt även för politiker att motverka. Bara man inte ”sitter i knä” på Rastad och Olofsson i Landstinget. Men där är vi ju som tur är inte ännu. Vi lär ju ha kvar vår akutvård och övrig sjukvård som tidigare så det är ju lugnt. För visst är det sagt att inget har förändrats efter avtalet mellan Sorsele kommun och VLL som skulle träda i kraft i september? Utan att det kostar kommunen en enda extra krona!

Vad som känns värre är att folk flyttar! Personligen undrar jag vilka som har flyttat och varför! Hur många är det från flyktingverksamheten, studerande och hur många övriga? Fast det har ju politikerna full koll på och jag förutsätter också att varje person/familj som flyttar härifrån följs upp med ett telefonsamtal där man från kommunens håll är intresserad av att veta anledningen till flytten. Det kan ju ge en fingervisning om vad som måste göras i Sorsele för att folk ska bli kvar här! 

Jättepositivt är det ”unga Blattnicksele”. Minns att kommunen gick ut med någon drive om subventionerad hyra i sina lägenheter där. Jag tror att det var så. Är det något som bidragit till inflyttningen? I Nordmaling erbjöd man gratis tomter för de som vill flytta dit och bygga hus. http://www.nordmaling.se/default.aspx?id=7418 De fick visst god respons på detta!

Hur kan det ha blivit så här om man läser politikernas visioner i Sorselelyftet  http://www.sorsele.se/default.asp?oewcmd=10&file=1221%5C1283%5C1289%5Ctillvaxtprogramsorselelyftet_2010_2015.pdf

Jag undrar HUR man tänkt när man skrivit ner sina mål? Vilka visioner och ideér hade man för att nå upp till sina mål? Sorselelyftet revideras väl årligen. Sitter man bara och konstaterar att målen har inte uppnåts och så sänker man dem? Eller finns det någon form av strategi för kommunens ”utveckling”? Det ska ju till en Tillväxtchef nu. Kommer allt sådant ansvar att läggas över på denne? Och mycket mera därtill om jag förstått tjänsten rätt.

Att skapa positivism och framtidstro är "a och o"! Det borde ligga i alla politikers intresse att jobba utifrån det! Och försöka ta fram handlingsplaner för framtiden. Framtidsplaner som är realistiska – gärna med en hel del nytänk. Men framför allt att det finns en tanke!

MIN FRÅGA BLIR: vad har våra politiker personligen för visioner och planer för Sorseles framtid? Skippa partitänket!

Fast det är ju lönlöst att ställa en fråga i något av alla de sociala medier som i dag möjliggör en snabb och enkel kommunikation . Våra politiker vill inte – eller får inte – kommunicera med oss offentligt. TRÅKIGT!!!

 

 

 

 

 

 

 

  

2 kommentarer

  1. Lilian Holloway

    Ja, du C-A – man kan gnälla ihjäl sig men inget händer. Den dag då du börjar använda din kreativitet och energi till att försöka få fart på något i Sorsele samhälle kan jag lova dig att vars medspelare.
    Hälsar Lilian

  2. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Lilian Holloway (2012-10-14 21:18)
    Men hej du. Gnäll och gnäll:) Upplever du det som gnäll att vi varken ser eller hör några visioner från våra politiker. Jag vill veta vem jag ska rösta på om två år! Svårare är det inte. Är våra politiker så ointresserade av oss som ska gå till valurnorna så kommer i alla fall jag att vara lika ointresserade av dem vid nästa val. Jag går inte på deras/era valfloskler veckan före valet. Vad har du själv för visioner för utveckling av Sorsele:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.