Att försöka förstå

Det här dygnet har all energi gått åt till att försöka förstå! Försöka förstå det som hände i Malå i går kväll. Att försöka förstå hur både offren och föraren mår nu. Att försöka förstå hur nära och kära till dem mår. Att försöka förstå hur det är att mista ett 13-årigt barn. Att försöka förstå vad ”allvarligt skadad” i verkligheten betyder och kommer att betyda i framtiden. 

Det går bara inte att förstå! Det går i alla fall inte att sätta sig in i hur alla dessa drabbade känner det. Det är bara omöjligt! Det lilla man förstår är att det är stor sorg i Malå och man lider med alla som på något sätt är involverade i den tragiska händelsen.

Vi vet ännu inte orsaken till olyckan men enligt media så är föraren bland annat misstänkt för ”grovt vållande till annans död”. Oavsett hur man tolkar det så vet vi inte om det blivit något fel på bilen eller om det är den mänskliga faktorn som felat.

Utredningen får visa vad som gått snett men oavsett vilket så är fordon hårda och människor är mjuka. Att katastrofen hände i Malå är väl mer eller mindre bara en slump. Den skulle kunna hända vart som helst! Joo – till och med i Sorsele! Bil- och mopedkörning vid skolan under skoltid är skrämmande!!! ”Det har ju gått bra förut” kan man väl tänka. Joo – det har det väl i Malå också!!!

Vill bara avslutningsvis säga att man tänker ju på alla som på ett eller annat sätt är drabbade av den tragiska olyckan. ”Livet går vidare” – som man säger. Hoppas innerligt att ni/de också så snart som möjligt kan göra det.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.