Nu måste något positivt hända!!! Avsnitt 1:)

Eftersom vi inte har all nödvändig kompetens i vår egen kommun så tror jag att det är ett måste och väldigt nyttigt att ”köpa” viss kompetens utifrån. Även om de inte betalar skatt i vår kommun. Men självklart vore det optimalt om de gjorde det. 

Att vi hamnat i denna situation med detta självklara och nödvändiga ”stålbad” ligger hos våra politiker, som jag ser det! Och då handlar det inte bara om nuvarande konstellation med S och V vid rodret utan vi måste backa flera år och mandatperioder bakåt i tiden!

Nu skriver jag rakt ur hjärtat och väldigt personligt utifrån den bild jag skapat mig av den information jag fått fram från politiker och tjänstemän. Och vanliga medborgare. Jag kan ha jättefel och då vill jag höra andras synpunkter! Det viktiga nu är att vi – både medborgare och politiker – rensar bakåt och hittar ett avstamp framåt!!!

Jag har absolut inte full uppdatering bakåt i tiden men det fanns en socialchef som kom utifrån och som fick vissa problem med den kommun han lämnat 2002 vilket redovisades i media. Anställningsavtalet med Sorsele kommun gjorde tydligen att han blev inte återbetalningsskyldig till sin förre arbetsgivare angående det pensionsavtal han skrivit med sin f.d. kommun. Vet inte när han började i Sorsele. Men 2006 ersatte han dåvarande kommunchefen som väl i princip fick sparken. Det är det enda riktiga ”friskhetstecken” jag på senaste tid hittat bland våra politiker:)

Då satt denne person på två stolar – socialchef OCH kommunchef. Kan det förklara en del varför vår omsorg i dag har haft så mycket mera resurser än genomsnittet i landet och det är därför som man nu måste skapa ”stålbadet”?

Många olika källor pekar på att det var samme tjänsteman som var drivande och tog egna initiativ angående flyktingverksamheten. Även orsaken till att det ”svämmade över” UTAN politikernas vetskap. Hur ser situationen ut där nu? Jo nu gäller det att fylla alla lediga boendeplatser för ekonomins skull så nu väntar vi in de som ska fylla på de lediga. Dessutom tillkommer anhöriginvandringen vilken ingen har någon koll på egentligen. Och det blir inga intäkter på dem! Bara kostnader!

Personen drev även det här med ryssinvandringen vilken nu tack och lov verkar vara lagd åt sidan tack vare vår nye kommunchef!?

Observera att detta är min personliga uppfattning om vad som har hänt och jag kan ha fel i mina slutsatser. Men då ser jag fram emot rättelser:)

Men ponera att jag är på rätt spår. Vem är den skyldige här då…?

Jag anser att det är våra politiker!!! Det är den här förbaskade ”familjen” som inte vågar ha avvikande åsikter när det verkligen gäller. Man ”kryper tillsammans under bordet” när tjänstemännen kommer med sina förslag! Kanske man känner sig underlägsna på något sätt? Jag vet inte! Men just här begås ett generalfel bland våra politiker!

Som politiker är man folkvald och ska se till sin kommuns bästa! Man har tjänstemän som är duktiga på sina respektive områden. Och vissa kanske är speciellt kompetenta! Det ska man självklart ta till vara på! Men…som politiker måste man sätta sig in i helheten och inte låta tjänstemännen ta över verksamheten!

Jag tror att varför vi sitter i den sits vi gör i dag beror på att det varit ett tjänstemannastyre i kommunen i en längre tid och nu kommer konsekvensen av politikernas ”flathet”!!!

Ifall att politikerna känner igen denna beskrivning någorlunda – eller förstår vad jag menar – så hoppas jag innerligt på mera dynamik, offentligt engagemang och kanske framför allt mera ”liv” i politiken än vad som varit under några mandatperioder nu. Ni är ju ändå rätt många som engagerar er, vilket är beundransvärt. Våga bara ha egna åsikter och stå för dem!!! Och skippa familjekänslan!!! Om så gjorts kanske många av de misstag som de senaste åren begåtts aldrig skulle blivit av!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.