Nu måste något positivt hända!!! Avsnitt 2

Det blev lite konstigt det här. Börjar med en fundering över ordet "gnällspik". Men efter det kommer "Avsnitt 2".

Ordet gnällspik har kommit upp ett par gånger i de sociala medier vi har för att kommunicera med varandra. Vad är en gnällspik? Syftar det inte mot någon som är mer eller mindre bortskämd eller vad man ska säga, men hittar alltid fel och något att gnälla över. Så tyder jag inte det som folk skriver under Tyck till! Jag skulle vilja byta ut ordet gnällspik mot frustration! Och jag har full förståelse för den frustration som finns bland personalen inom omsorgen.

Och all denna frustration som folk uttrycker, inklusive mig själv, handlar om att vi vill ha mera engagemang från våra folkvalda politiker!!! Caisa, sorry:), men du hamnar självklart i skottgluggen eftersom du är kommunalråd och den enda som hörs av. Men vad gör alla de andra? Eller är ”familjebanden” så starka att ingen vågar yttra sig? Offentligt alltså! För jag tvivlar faktiskt på att ni alla är så överens som ni verkar vilja framstå. I konsencus..?

På Sorseles hemsida så skriver Caisa så här under mars månad: I åratal har Sorsele haft sex akutplatser på sjukstugan. De senaste åren har beläggningen på dessa endast varit 68 procent. Det är en av anledningarna till landstingets åtgärder. Det kostar helt enkelt för mycket att tomma vårdplatser”…….”Eftersom de sex platserna inte utnyttjats till 100 procent räknar vi med att vi kan klara oss med färre platser”.

Varför får vi ingen relevant information? Vadå ”färre platser”? Landstinget betalade för sex akutvårdsplatser men i dag har vi väl ingen akutvårdsplats om jag förstått saken rätt. Däremot betalar Landstinget för två palliativa platser vilket de numera är ålagda att göra!? Vad är det som jag inte har förstått? Att inte få relevant information skapar inte gnäll utan frustration!

Det här är också intressant: Ledamöterna kommunfullmäktige har varit på utbildning. Vi har lärt oss att det är politiken som drar upp ramarna och tjänstemännen som förverkligar våra önskemål. Det är viktigt att veta våra roller likaså hur handläggningen av ärenden fortlöper i verksamheten”.

Det är från april 2011!

Ibland undrar man varför man överhuvudtaget ska rösta! Om Sorseles politiker måste gå en kurs för att förstå sin roll!!! Och hur handläggningen av ärenden fortlöper i verksamheten? Om man inte känner sin verksamhet spelar det väl ingen som helst roll!!! Jag hoppas innerligt att det fanns mera innehåll i den kursen!

 

Men nu till ”Något positivt måste hända. Avsnitt 2:)”

Utifrån den kurs våra politiker i KF fick gå så kommer här en examinationsuppgift:)

Det finns privata- och föreningskrafter som presenterat en idé till kommunen om att få skapa ett mindre och temporärt ”allaktivitetshus” i en av kommunens för närvarande tomma lokaler. Man är alltså själva beredda att ställa i ordning lokalen om jag förstått saken rätt. Förstår ni politiker vilken ”guldgruva” ni har där!? Och det är just sådana här positiva engagemang ni bara MÅSTE värdesätta och stötta. Tänk om ni kunde ge ett klartecken för idén med en human hyra så att det blir möjligt att påbörja lokalen under jullovet. Jag är helt övertygad om att flera ungdomar skulle vara intresserade av att vara med och ställa i ordning och samtidigt ha möjlighet att påverka!

Tänk nu på vad ni fick lära er när ni gick kursen: DET ÄR NI SOM BESTÄMMER!

Och i dessa ”stålbadstider” är sådant här så otroligt viktigt!!! Jag kommer lideligt att följa detta ”fall”:)

Kan inte tänka mig att det behövs något KF- eller KS möte för detta. Det räcker väl med att S och V pratar ihop sig och ser till att det blir ett bra kontrakt så att det blir genomförbart för de som vill utveckla Sorsele. Ni är ju i majoritet!

Lycka till:) 

 

2 kommentarer

 1. Bojas

  Många läser din blogg,trots så få kommentarer. Är imponerad av ditt engagamenang och underbyggt av fakta. Fortsätt ditt ”ifrågasättande”,Kan man inte ta kritik, så har man inte kunskap om vad man gör. I en så liten kommun som vi är, så borde samarbete fungera bättre.Vad beror all tystnad av. Undrar om ett företag skulle få skötas så?

 2. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Bojas (2012-12-10 19:02)
  Hej Bojas. Och tack för dina uppmuntran:) Jag tror att jag har börjat göra mitt nu för nu håller jag på att ha sagt allt jag har att säga. I dagsläget iaf:) Och frågan är om det överhuvudtaget gör någon skillnad för våra politiker. Vi skulle varit många fler som hörts! Tvivlar på att de överhuvudtaget reflekterar över det jag skriver. De läser nog inte ens. Men positivt att fler hörs nu under Tyck till:)

  Företag drivs inte av oengagerade personer!Skulle aldrig fungera. Företag MÅSTE hela tiden utvecklas – vilket vi som kommun också måste börja göra! Jag hoppas innerligt att nya förmågor kliver fram till nästa valrörelse. Gärna lite yngre som vill finnas kvar här och jobba för att det ska finnas förutsättningar för det.

  Ta Caisa t.ex. Vad jag har förstått så har hon nu en lgh i Skellefteå. Hon har iaf barn där så det är ju inte otroligt. Om nu fallet är så, vad har hon då för visioner för Sorsele? Det handlar väl bara om att sitta av tiden kan jag tro. Och det är hela två år kvar till dess nästa skifte blir möjligt. För skifte kommer det väl att bli?:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.