Men goe Lennart

När kommunikation sker via bloggar så måste den väl ses som offentlig. Därför vill jag för er inlandsbor som läser denna blogg visa på hur Umeås "högste" person ser på oss! Först blev jag väl f-b (läs inte Facebook) men sedan blev jag riktigt bekymrad.

Lennart Holmlunds blogg inklusive våra kommentarer finner ni här: http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2012/12/28/kollektivtrafiken-kostar-mycket-pengar-1194245

Om ni läser det svar som han gav mig – i dubbel uppsättning:) så blir man väldigt konfunderad och bekymrad faktiskt.

Jag har skrivit ett svar till honom vilket jag tvivlar på att han kommer att lägga ut. Det är inte ofta att han lägger ut kommentarer. Kan väl ha viss förståelse för det blir nog några stycken kan jag tänka. Hur som helst så har jag svarat honom men lägger även ut det svaret här:

 

Hej igen Lennart. Det var det bedrövligaste svar jag någonsin fått! Du börjar surra om kostnadsutjämningen och att slå ihop inlandskommuner. Du skrev väl om kollektivtrafiken!?

Nu ska du få veta något som ingen verkar ha berättat för dig. Inlandet sugs ut av stadsborna! Om du någon gång kommer åt det här hållet så skulle du förvånas över den utförsel av timmer och massa som sker via lastbilar som dessutom kör sönder våra vägar. Likaledes med diverse malm. Vart skattas det för det som är Sveriges bas vad gäller ekonomi?

Umeälven är helt förstörd vad fisket beträffar (förutom laxodlingarna som "kraschar" då och då). Jag tänker turism då.

Vindelälven är inte alls oreglerad. Det finns en propp för laxens uppgång och det är Stornorrfors!

Nu börjar vindsnurror synas både här och där! För att generera ström till Mälardalen med omnejd. Med allt negativt det innebär både för oss och nationalekonomiskt!

Landstinget – du känner ju Peter Olofsson – vill göra det omöjligt för oss att bo i vissa områden!

Och du börjar prata om sammanslagningar av kommuner i glesbygd!? Har du inte läst på din historia!

Du verkar vara så insnöad på att få oss att flytta till Umeå för att ni ska bli lite större. Dessutom verkar du brinna för Botniabanan och det elände som bedrivs på den, Norrbotniabanan (Gud bevare mig i dagsläget), ringleder, Norrlandsoperan, Vasatrafiken, m.m. Vasatrafiken kan jag hålla med om är viktig.Om vi ställer detta dyra operahus med innehåll mot den ungdomskultur som finns i Umeå så vilken av de två tror du själv har betytt mest för att "sätta Umeå på kartan"? Att Vasaskolan nu öppnas för "Scarinska" och för Ådenarnas gitarrer m.m. – ett museum – kommer att bli ett otroligt lyft för Umeå. Vi lyfte idén med gitarrmuséet redan på 90-talet men då hittade vi inga vägar fram. Detta är jättespännande!

Jag tror på samverkan och vi har en fantastisk region att visa upp – från hav till fjäll! Det är tråkigt att du som är en sådan stark politisk person inte kan se det!

 

4 kommentarer

 1. Sven.

  Redan när det bara transporterades vattenproducerad el till södra delen av landet, kostade transporten motsvarande vad ett kärnkraftverk producerade, varför ska vi då bygga vindkraft, som när de är utkörda och ska skrotas blir det kommunernas skattebetalare som ska bekosta det kalaset.?

 2. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Sven. (2012-12-29 22:45)
  Hej Sven. Jag läste för länge sedan någon artikel där någon i något kraftbolag menade på att motståndet är minst i glesbygden. Det kanske är därför de sätts upp här.

 3. Gott Nytt År fyllt med möjligheter!

  Gott nytt år C-A och tack för ditt engagemang! 😉
  Satte mig ner efter kl 01 i natt (det nya året) och ögnade igenom Politik och opinionsbloggarna, för då att ta del av nyårshälsningarna från de folkvalda här i länet.
  Nåväl, som jag anat så fanns där många trevliga hälsningar, dock när jag kom till Holmlunds blogg så var sista hälsningen han gjorde på gamla året, en utopi att inlandet skall dö ut, inget gott nytt där inte 🙂
  Den stackarn måste vara bra nog bitter, jag brukar inte förnöjt fnissa åt sådan patetism men vid min själ insåg jag att denne Holmlund insett att han börjat förlora slaget mellan stad/inland!
  Min hälsning blir därav följande till denne: Inlandet kommer aldrig att dö ut, tvärt om! Människor har i skenet av ekonomiska kriser börjat reflektera över hur man positionerat sig för framtiden och då finner de som ser igenom dina förrädiska draperier nytt hopp och möjligheter vid etablering i inlandet, det ekonomiskt sunda har trots allt en stor betydelse framgent för att leva ett rikt liv, tryggheten och gemenskapen är även det något som tillför färg-granna nyanser, samt att man faktiskt kan vara sin egen individ utan att förhäva sig under dessa ekonomiskt orimliga bojor och tvingas till konsekvenserna därav.
  Dessa bojor uppkomna av i detta land helt onödig och på riket ekonomiskt tärande trängsel börjar nå vägs ände.

  I inlandet är det som de Goda Nya åren kommer att formas, Umeå blir en länets parentes inom tid, ett avskräckande minnesmärke över de dinosaurie-pampar som där en gång trängdes och dessas giriga strävan.

  Det är gott att de av Holmlund och co, osunda och etablerade myter börjat spricka och självförintas, bra synd är dock att skuldbergen människor tvingas bära efter dessa illusionisters härjningar ej blir till aska likväl.

 4. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Gott Nytt År fyllt med möjligheter! (2013-01-01 16:06)
  Gott Nytt År själv:)
  Som jag ser det är problemet med Lennart Holmlund inte hans personliga förakt av inlandet och oss glesbygdsbor. Det stora problemet med honom är att han är så stark inom socialdemokratin i länet. Nationellt sett väger han förmodligen ungefär lika mycket som en ejderfjäder. Men regionalt har han ett otroligt stort inflytande! Varför förstår jag inte:) Men jag är helt övertygad av att han påverkar de socialdemokratiska politikerna, inte bara i Umeå utan i hela länet.
  Kommer mera om detta i min ”Gott Nytt År blogg”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.