Mera vindkraft

Nu planerar Nordisk Vindkraft anlägga 10 snurror omkring Bredträsk och Granliden samt 5 snurror på Verboberget, Gråberget samt Reutoberget!? 

Jag har bara EN fråga: varför då?

http://www.nordiskvindkraft.se/default.asp?sid=85 

 

 

2 kommentarer

 1. Inger

  Ja vi är många i Bockträsk (kallas Bredträsk av vindkraftsbolaget…) och på Granliden som protesterar för att vi inte förstår varför det måste byggas här.
  200 m höga verk – 50 m högre än Åmliden! Verken kommer nära vi som bor här, områden för många sällsynta fåglar, växter osv. Området är också mycket nyttjat av våra turistföretag och jägare. Vi är också bekymrade hur det går för vattentillförseln till våra brunnar m.m. Det rent estetiska behöver väl inte nämnas.

 2. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Inger (2013-01-06 14:42)
  Hej Inger. Ja man börjar vara bekymrad nu. Och speciellt efter att ha kört mellan Malå och Abbprträsk. Åmliden är ju också förstört. Varför? Har vi inte tillräckligt med el här uppe? Och utländska företag som nyttjar statens subventioner av vindkraft för att sedan föra vinsterna utomlands. England i detta fall.

  Jag tror att vi måste börja protestera på bred front nu! Och kommunen verkar vara positiv!? Men vad får kommunen förutom några tillfälliga arbeten?

  http://www.nordiskvindkraft.se/admin/bildbank/uploads/Dokument/Bredtrask/Inbjudan_till_Samrad.pdf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.