Lite funderingar angående VLL igen

Att majoriteten skulle backa inom de områden som Folkinitiativet tagit upp till folkomröstning är, enligt Peter Olofsson, inte aktuellt.

Vi tror på ett samarbete med kommunerna och att då säga att vissa kommuner ska vi inte samarbeta med, det vill vi inte”. (VK 2013-01-23)

Samarbete? Menar han inte att kommunerna ska måsta börja vara med och betala för det som åligger landstinget och det vi redan betalar skatt för. Och för många småkommuner blir det väl palliativa platser man ska betala för!?

"Därför kommer han och den majoritet i landstingsfullmäktige som han representerar att rösta nej till en folkomröstning. Det har dock ingen betydelse eftersom det inte krävs ett majoritetsbeslut”. (VK 2013-01-23)

Vad innebär det i praktiken? Kan majoriteten strula till det så att folkomröstningen blir i samband med valet 2014? Bara ett och ett halvt år dit.

Det är klurigt, säger landstingsrådet Peter Olofsson (S). Medborgarna ska kunna ta ställning till helheten”. (VK 2013-01-23)

Vilken helhet? Den ekonomiska helheten eller det uppdrag som landstinget har från Regeringen/Socialstyrelsen att det ska finnas likvärdig sjukvård för alla?

Men han funderar också över vem som ska ta helhetsansvar för landstingets ekonomi om småbitar lyfts ut till en folkomröstning”.(VK 2013-01-23)

Ansvaret har väl S nu haft i ”all oändlighet” och jag fattar inte att folk bara röstar på i slentrian. Något skifte skulle ha hänt redan under Levi Bergströms tid som landstingsråd! Nu finns det inga garantier att allt blir bättre med alliansen i ledningen men det visar iaf på att man är missnöjd med det som är i dag och har varit. Sådant kan kanske bli en signal att inget är beständigt och att man kanske måste börja förstå sitt uppdrag!

Jag har undrat lite över vad som hänt i Landstinget nu när man är ägare av dotterbolaget Region Västerbotten. RV har tagit över massvis av VLL:s tidigare verksamhet. Bland annat regional utveckling, kommunikation och kultur. Måste ju ha funnits massvis med personer i Landstingshuset tidigare som jobbat med sådant. Vad gör dessa personer nu? Tror knappast att de är registrerade på AF. Sitter de kvar vid sina skrivbord med nya ”uppdrag”? Eller är de utlokaliserade till Region Västerbotten, Norrtåg, Botniatåg och så vidare. Om så är fallet kanske det finns en förklaring till varför det gick på tok med tågen och informationen till resenärerna!

Men Peter Olofsson behöver inte bekymra sig om sådant som inte fungerar! Han får sin höga lön ändå! VISST ÄR DET BRA KONSTIGT!!!  

 

2 kommentarer

 1. Thomas Hartman

  Hej

  1. Ja personal gick över till Region Västerbotten från bland annat landstinget.

  2. Det är inte så varken trevligt eller trovärdigt att i svepande ordalag peka ut folk för inkompetens som du tycks göra. Tror inte du själv skulle vilja behandlas så.

  3. Tågupphandlingen ställde vinterkrav. Om du hävdar att sveriges ledande experter på tåg borde agerat annorlunda så står det dig självfallet fritt att göra det. Alla leverantörer har problem med etablering i områden med snö och kyla.

  4. Levi Bergström har inte varit landstingsdirektör. Han var landstingsstyrelsens ordförande.

  Ha det gott

  Thomas

 2. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Thomas Hartman (2013-01-25 12:02)
  1. Tack för info.

  2. När verksamheter inom offentliga sektorn förändras så blir folk sällan uppsagda. Man blir erbjuden omplaceringar. Min undran var om personer från VLL placerats ut i bland annat Norrtåg. I sådana fall tvivlar jag att de har den kompetens som krävs där. Jag skulle personligen inte ha några problem att ta sådant om jag omplaceras till något utanför min sfär. Nu framgick det endast av ditt svar att de från VLL som jobbat med de ansvarsområden ni tagit över därifrån numera finns i Region Västerbotten. Kunde inte utläsa om några placerats ut i Norrtåg, Botniatåg och så vidare.

  3. Om det nu är den svenska tågexperteliten som valt ut dessa tåg så fattar jag inte varför de inte berättade för er att de går inte att sätta i trafik förrän de är ombyggda för vinterklimat. Själv är jag absolut inte drabbad men man blir så förbaskad när man läser allt elände som detta ställer till för folk. Fortfarande verkar det ju vara problem med information till resenärer. Och så var det ju det här med hur skattepengar används:)
  ”Alstom: Den franska energi- och transportjätten har åkt på mängder av böter men fortsätter ändå att systematiskt muta politiker för att säkerställa affärskontrakt”. Ja man funderar givetvis hur denna affär har gått till. Alla experter till trots så…sorry Thomas, men något stämmer inte tycker jag.

  4. Tack för rättelsen angående Levi Bergström. Skulle ju ha stått landstingsråd. Men det måste blivit nåt överslag mellan plus och minuspol där:)

  Ha det gott själv och tack för engagemang och info:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.