Jäv eller ej?

Har tänkt lite mera på det här med våra politikers positiva inställning till uppförande av vindkraftsparker i vår kommun. Hur många av dem ser personliga vinster i det? Jag känner till två! Men mycket möjligt att det finns fler.

Skulle vara intressant att veta hur det gick till när man tog beslutet om att vara positiv till ”våldtäkten” av den del av kommunen som de har beslutanderätt över. Vilket är ca 40% i SO om jag förstått saken rätt. Övriga 60% ligger väl under Länsstyrelsen och där kommer väl inte speciellt mycket att hända! Inte på något sätt!

Vad är jäv och icke jäv i detta fall? Vet inte hur beslutet togs, om det var omröstning eller allmänt resonemang, men jag förutsätter att de politiker som hade personliga ekonomiska intressen inte själva deltog i vad det nu var! Det är bara en självklarhet! Men det går att kolla upp.

Nu uppstår problemet med ”familjen politiker". Hur tänker man om några ”familjemedlemmar” drabbas negativt av ett negativt beslut? Dock ett beslut som påverkar hela kommunen! Hur många av våra politiker kan vara objektiva i en sådan situation? Och förlita sig på en objektiv konsekvensanalys vilken jag precis har efterlyst från kommunhuset. Skulle vara intressant att läsa den.

Observera att jag absolut inte avundas folk att tjäna pengar! Tvärtom:) Men just i sådana här lägen när andra påverkas negativt av att någon enskild person – politiker i detta fall – får göra personliga vinster, känns tveksamt för mig. Och speciellt eftersom det inte genererar en endaste krona till kommunen förutom eventuell skatteintäkt. Förutsatt att det är företag eller personer från kommunen som får uppdrag att arbeta med anläggning och drift.

Därför är det så viktigt att kommunen kan visa upp en objektiv konsekvensanalys som stöder deras positivism till dessa vindkraftsparker. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.