Förslag till våra politiker

Gör ett omtag vad vindkraften i kommunen beträffar. Försök att på något sätt upprätta en någorlunda objektiv konsekvensanalys. Vad jag förstått fanns inte någon sådan när ni beslutade er för att vara positiv till vindkraftsparker i vår natursköna natur. Ställde frågan till kommunhuset och fick mig tillsänt länken till Tilläggsplanen för vindkraft. 

Den innehåller ingen konsekvensanalys, vad jag då kan se, utan trycker på att vi ska värna vår miljö och så alla dessa hinder som måste övervinnas innan man kan anlägga en park. Och lite till. Källorna som anges som underlag till denna plan är väl förespråkare av vindkraft!? Eller… 

Mitt förslag är att ni ställer fördelar mot nackdelar. Det ska göras med Soresele kommun i fokus! Och det är många parametrar som ni bör ta med. På båda sidor. 

Om ni kan redogöra för att fördelarna för kommunen väger över så får vi väl bara acceptera det dåJ 

Ni har ju ett trumfkort gentemot de som vill etablera här. Ni har veto och ni skulle kunna kräva låt oss säga en halv miljon per snurra och år. Går företagen med på det så kommer ju det hela i ett helt annat läge. Kanske en halv miljon är något i överkant men det måste dock vara sådana summor att det blir ordentligt med pengar in i kommunen! Går företagen inte med på det så känns det som en ganska svajig affärsidé! Vi har ju exempel på detta nu i och med att man inte bygger etapp 3 på Blaiken utan avvaktar högre elpriser. 

Lycka tillJ

    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.