Revisionskritik mot Norrtåg

Det här med Norrtåg måste vara en för oss skattebetalare dyrbar fars!!! Allt börjar med Sverigeeliten inom tågkännedom som rekommenderade tåg som tidigt visade sig inte klara av vårt klimat. Har någon kollat om dessa personer själva tjänat något på denna affär? Sedan har vi köparna Botniatåg AB med så inkompetent ledning som tydligen själva inte har någon koll utan gör en miljardaffär utan egen efterforskning som det har verkat.Men det är inga problem när man sitter i politikerprojekt som bara ska genomföras! Kosta vad det kosta vill! Pengar finns det ju gott om inom den offentliga sektorn. Nu kommer några revisorer med kritik. Men vadå. Det finns väl ingen som behöver ängslas över den!!! Det finns väl ingen som ställs till svar för detta fiasko! Norrtågs redovisning för 2012 visar dessutom ett nollresultat! Hur mycket skattepengar är det satt in där för att uppnå ett nollresultat? Det kan väl VK ta reda på! Eller Uppdrag Granskning.Eftersom Landstinget/Landstingen är huvudmän här så ser man samma tillvägagångssätt inom sjukvården. Peter Olofsson, vilken även sitter i Region Västerbottens AU tillsammans med bl.a. Lennart Holmlund, tar ju hellre en folkomröstning vilken enligt honom kostar mellan 10-15 miljoner i stället för att återställa en dräglig vård i inlandet till en betydligt lägre kostnad. Det är så enkelt när man får "leka" med andras pengar. Men gott folk det är våra pengar de leker med!!! 

Måste göra ett tillägg! Om man går in och kollar på Norrtågs trafikinformation i dag 2013-04-29 finner man att på 25% av deras linjer står tågen stilla och ersätts med bussar!? Så ser det rätt ofta ut även nu i vår. Vad är problemet?

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.