Filmfestival i Ammarnäs:)

Fantastiskt är väl det minsta man kan säga! Det är precis sådant här vi behöver! Då kanske folk tänker att en filmfestival gör väl inte att vi får in en massa skattepengar till kommunen. Inte flyttar det in en massa folk heller på grund av den. Och det är nog helt rätt tänkt.

Men…om man tänker ett steg längre. Vem ligger bakom denna filmfestival? Och enligt tidningsartikeln får man en känsla av att den är något han på sikt vill utveckla. Alltså bygga upp en ny typ av upplevelse i Ammarnäs.

Sådant här är ju jätteintressant! Johan Palmgren heter killen som planerar detta. Som barn var han i Ammarnäs med en kompis vars pappa var fågelforskare i området.

Vem är han då? Läs detta så sparar jag tid http://www.vk.se/890258/ny-filmfestival-startar-i-ammarnas

Det är precis det här jag är lite ute efter. AMBASSADÖRER för Sorsele kommun. Vi har redan flera stycken på plats men vore inte fel med ambassadörer utifrån som komplement. Jag kan tänka mig att det finns flera utflyttare med själ och hjärta kvar i Sorsele som i dag har stora kontaktnät. Allt ifrån forskare, entreprenörer och en massa annat.

Johan Palmgren är inte ens utflyttare utan en ”utböling” som i tidig ålder råkat få kontakt med Ammarnäs. Vilket utmynnat i att han i dag har en sommarstuga där.

Jag antar att när vårt kommunalråd läste denna artikel i VK så var hennes första tanke att ”honom måste jag bara få träffa och prata med”! Så hon har redan införskaffat hans mobilnummer och bokat plats och tid med honom:)

I hennes roll som kommunalråd så tar vi ju för givet att hon verkligen kämpar för en utveckling av kommunen! För denna utveckling så är hon otroligt nyfiken på dels hans filmfestival men framför allt nyfiken på vad HAN ser för utvecklingsmöjligheter för kommunen. Och naturligtvis då västra delen eftersom han fastnat för Ammarnäs.

Om vi alla samverkar och tänker efter vilket kontaktnät vi själva har, vilka personer känner jag till som har en stark känsla för vår kommun, vilka i sin tur har ett stort kontaktnät, så kanske vi gemensamt kunde hitta flera intressanta personer som vårt kommunalråd kunde stämma träff med. Och resonera kring frågor som: ”vilka möjligheter och mer eller mindre konkreta förslag har du för att Sorsele ska utvecklas? Ser du några företag, entreprenörer eller idéer som skulle ha möjlighet att verka och utvecklas i Sorsele kommun”? 

 

2 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Kinna (2013-06-12 10:06)
    Men tack du Kinna. Skall då passa på att säga detsamma! Och du är ju en av alla våra lokala ambassadörer som jag ser det. Du gör ett jättebra jobb med din blogg:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.