Nostalgi

Den 19:e juli ska det bli ”Popbandsgala” i Sorsele under Sorsele Gungar helgen. Det blir fyra band på scenen från den tiden när Elvis Presley var igång igen efter militärtjänstgöringen i Tyskland. När alla ”the”-band från England erövrade världen. The Beatles och The Rolling Stones var självklart de största. I Sverige hade vi The Hepstars, Tages, The Shanes och så vidare. Protestsångarna fanns där och hippierörelsen hann också rulla igång medans vi höll på.

Personligen ska jag vara med i egenskap av sångare och gitarrist i Catokebes. Känns faktiskt lite överdrivet att skriva så. För hur mycket sångare och gitarrist var man egentligen  Ja som sångare var det kanske rätt okej. Problemet där var kanske mera texterna man skulle framföra på engelska! Hur bra var man på engelska som 13-16 åring i mitten av 60-talet? Vilken undervisning hade man fått? Och hur fick man tag i texterna? Detta var alltså i det närmaste 30 år före internets tid! Grubbla på den:)

Att bo i Råstrand och vilja starta ett lokalt band har jag i efterhand förstått borde väl egentligen vara omöjligt. Inte minst på grund av att det inte fanns någon som kunde spela något instrument. Men vi var två likasinnade ”tjurskallar” som hade samma vision så vi lärde oss själva! Och till sist nådde vi vårat mål.

Nu cirka 45 år senare ska vi försöka återge vad vi gjorde då! Och det ska tre band till göra med sina egna historier.

Catokebes hade en repetition i fredags kväll. Personligen upplevde jag det jättestarkt. Många bilder och minnen från den tiden dök upp kan jag lova. Sådant man känner att man vill förmedla till publiken den 19 juli.

”Mycket vatten har runnit under broarna” sedan dess. Sorgligt nog har både St. Pauls och Catokebes varsin bandmedlem som inte finns med oss längre. Bonnets, Storuman, är intakta vad jag vet. Four Sames, Arjeplog, har jag ingen aning om

Hur som helst så känns det underbart och jättestort att få uppträda tillsammans med sonen som går in i pappans ställe.

Väl mött den 19 juli:)

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.