Lite kort bara

Vilken fantastisk helg detta varit!

Nu tänker jag kanske inte mest på vädret även om det kunnat vara ännu sämre.

Först fredag kväll och Holmen Gungar:

kvällen börjar med uppträdanden på Lilla Scenen. En berättarversion av ”Bruden”. Man blir bara så varm i hjärteroten när man får se ungdomar som framför den. Och så fantastiskt bra de gör det! En jätteeloge till Malin Sandström och Ing-Marie Bjuhr som satt ihop detta. Ser verkligen fram emot att få se hela föreställningen.

Sedan kom Småstjärnor och Talangjakt. Helt underbart! Men jag håller absolut med Josh att killar borde också deltaga. För det finns så många som jag bara tycker borde göra det!

Efter det var det lokala förmågor på scenen. VILKA OTROLIGA FÖRMÅGOR SOM FINNS I SORSELE! Det var genomgående fruktansvärt hög kvalitet på dem allihopa. Det fanns inte en enda ”dip”!  Och jag har mycket att jämföra med!

Josh vill jag personligen nämna lite extra. En fruktansvärt duktig musiker och sångare av absolut högsta klass i sin genré. Dessutom jätteduktig som konfrencier och domare i Småstjärnorna och Talangjakten. Tänk att en sådan person år efter år återkommer till Sorsele för att vara med på detta arrangemang! Det måste bara finnas ett ”stort hjärta” för Sorsele där. Vi ska vara jätteglada så länge han vill och har möjlighet att vara med på detta arrangemang. Han tillför så otroligt mycket förutom det som märks från scenen!

Personligen fick jag äran att uppträda på den nya scenen – Stora scenen. På det sätt den kommit till skulle man kunna skriva hur mycket positivt som helst. Vilket jobb som är gjort och vad bra det är gjort! Nu har Sorsele en riktig bra utomhusscen vilken ger helt nya möjligheter!

Vi var tre 60-tals band som hade äran att inviga den nya scenen. Så underbart roligt vi hade:) En kväll/natt/morgon som för alltid kommer att finnas med oss som stod där på scenen. ”Say no more” är ett bra uttryck att använda sig av i detta fallet:) Och vilken publik!

Nu finns det en bra grund att utgå ifrån:) Alltså jag tänker hur utvecklar man utifrån detta? Vad ska Lions hitta på nästa år för att få mycket publik? Tror säkert att de är lyhörda ifall någon har idéer. Apropå Lions så ska de också ha en jätteeloge! De gör ett fantastiskt jobb! Har missat Perra och hela staben runt tältet och serveringen. Det är jätteproffsigt och alltid fantastiskt god mat. Jag fattar inte hur ni bär er åt:) Och hur orkar du Perra? Jag hoppas innerligt att ni i er tur är nöjda med helgen.

Denna fantastiska kväll/natt övergick allt för fort till lördag. Då hade vi Åke Swahn och Roger Pontare i Råstrand. MAGISK KVÄLL!!!

Det har hänt mycket positivt inom Sorsele Kommun – kulturellt – på jättekort tid:) Och då tänker jag även på Ammarnäs med Filmfestivalen. Hade själv tänkt åka upp och kolla lite men det var så mycket inför personliga engagemang. Det hanns bara inte med. Tyvärr! Men verkar ha varit väldigt lyckat. Jätteskoj:)

Jag grubblar dock på en sak. Från nedre delen av kommunen så åker man till Sorsele på arrangemang. Varför åker man inte från Sorsele neråt när vi till exempel har Roger Pontare i Råstrand? Folk åker ju hit från Malål! Jag förstår det bara inte! Någon som kan förklara? I morgon – måndag – har vi paltservering från 17.00. I förväg vet vi att ingen kommer från Sorsele. Men Malåbor kan dyka upp. Ganska lustigt egentligen eftersom det är ungefär samma avstånd. Varför är det så?

Önskar er alla en bra fortsättning på denna årstid som jag inte riktigt vet namnet på. Kanske ”förhöst”?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

 1. Lena Carlberg

  Här kommer i alla fall några troliga förklaringar
  Har det varit annonserat nånstans? Jag har i alla fall inte haft en aning om att Pontare m fl skulle vara nån annanstans än i Sorsele på fredagskväll.
  Som du vet så är det aktiviteter även på lördagen på Holmen gungar eller Sorseledagarna som vi fortfarande säger. Så många var där och träffade släkt och hemvändare vilket var jättekul!
  Hur som helst, det var en jätteroligt helg med folk både från norr och söder.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Lena. Du har helt rätt både vad annonsering och ”konkurrerande” arrangemang gäller. Men många visste om detta. Och jag tror inte alla var i tältet på lördagskvällen. Men visst är det mycket som händer just denna tid på året och man kan inte vara överallt. Rent generellt så tycker jag det är konstigt att man kan komma hit från Malå men inte från Sorsele. Det är för mig en gåta:) Vi har ju provat andra arrangemang också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.