Tappa inte fokus nu!

Det politiska valet är nästa år. Nu gäller det sakfrågan! Bortse från dina ”motståndare”! Tänk utifrån dig själv nu! Vill DU vara med och bromsa landstingets nedskärningar inom sjukvården i hela länet eller ger du mandat till Olofsson & co att fortsätta omvandla sjukvård till vård?

I Sorsele blev resultatet av samarbetet en 150% beläggning på två platser som blev kvar av sex! Fyra platser hade med statisk matematik varit det rimliga.

Läser i Tyck till här på VK med förfäran ”slaget om Dorotea” där Doroteaupproret kämpat för att få behålla det man haft. Men det är avvikande uppfattningar i Dorotea angående vad man fått! Dels flytten från sjukstugan till Bergvattengården och dels vad de två platserna som nu VLL köper in sig på innebär. Självklart måste någon lokal politiker omgående via media konkret redovisa vad man haft och vad man fick i måndags! Även redovisa den kommunala effekten! Vad gäller ekonomi, patienter, personal och skillnaden mellan sjukstugan och BVG. Det måste vi som ska gå till val på söndag bara få veta!!!

Vad vi får veta från landstingshåll är att man är på rätt väg och att både VLL och de drabbade kommunerna tjänar PENGAR på samarbetet! Men hur drabbar detta PATIENTER och PERSONAL? 150% beläggning i Sorsele! Är det bra? DET ÄR DET VI SKA RÖSTA OM!!!

Från Landstinget får vi klara besked i olika media hur bra detta samarbete fortlöper och vilka besparingar man åstadkommer tillsammans – VLL och kommunerna. Och de besparingar man tycks göra på akutbilen i Åsele känns rent utav oroväckande. Kan det innebära många akutbilar i glesbygden framöver och en minskning av ambulanser!?

Jag säger inte att Peter Olofsson ljuger men vi får nog inte hela sanningen! Även om han påpekar hur viktig helhetssynen är så tror jag inte att han redovisar den. Folk blir ju inte mindre sjuka för att man gör nedskärningar i sjukvården! Visst minskar befolkningsunderlaget i glesbygden men absolut inte i motsvarande takt med de nedskärningar som nu görs. Vart förflyttas kostnaderna när patienter måste flyttas och vad kostar det? Vad jag förstått finns det inte alls med i hans redovisning utan han fokuserar enbart på de enskilda orterna.

Min övertygelse till JA i frågan är delvis Peter Olofssons undanhållande av helheten men kanske mest att det inte finns någon – INGEN – kommunpolitiker som gått ut i media och berättat hur positivt detta varit för deras kommun! Sorsele, Malå, Robertsfors, Dorotea, Åsele, Skellefteå, Lycksele och Umeå. Vad säger ni politiker som finns där? Hur mycket har ni sparat ekonomiskt och hur lika bra är SJUKvården som tidigare?

Jag fattar inte varför media inte följt upp Olofssons påstående om de gemensamma vinster som VLL och kommunerna gör i denna samverkan? Skulle vara så intressant att höra Caisa säga att Sorsele kommun har tjänat pengar på det nya samarbetet och att patienter och personal har inte påverkats negativt av den nuvarande skapade beläggningen på 150% på de två platser VLL finansierar!

Snälla medborgare! Nu röstar vi i sakfrågan och 2014 tar vi det politiska valet!!! Röstar du inte så ser du gärna försämringar inom sjukvården! Röstar du blankt eller nej så vill du också ha försämringar. Men om du röstar ja finns det hopp om att bromsa upp dessa försämringar! Om ett år får alla möjlighet att göra det politiska valet. MEN GÖR DET INTE NU!!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.