Vilken seger!

Jag citerar Daniel Nyström från hans blogg http://blogg.vk.se/dalnym/2013/09/08/ja-vi-vann-2/:

”i västerbottens län finns 207.696 röstberättigade. 50 procentigt valdeltagande motsvarar 103.848. Av dessa måste 50 procent rösta JA. Det motsvarar 51.924 JA-röster.

Nu blev utfallet och resultatet: valdeltagandet stannade på 29 procent. Totalt röstade 60.262. Av dessa var JA-rösterna 53.305 stycken.

Hur ska politiken lyckas slingra sig ur detta? Segern är så överväldigande”.

Peter Olofsson kommenterar utfallet på följande sätt: ”Vi har inte fått något tydligt mandat på att riva upp budgeten. Det var det vi frågade om, och nu finns det ingen anledning att göra det. 

Peter Olofsson konstaterar att kvällens resultat inte når upp till majoritetens krav på ett minst 50-procentigt valdeltagande.
 
– Mindre än 30 procent har röstat och att färre än 25 procent vill att vi ska göra om budgetprocessen från 2011″.
Tänk att över 50% av de röstberättiga i Västerbotten har röstat JA, vilket man tydligen tänker bortse i från. Tur att det bara är ett år kvar till Landstingsvalet!!!

2 kommentarer

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Haha. Ingen aning Carin. Det enda jag tror mig förstå är att S och Mp bestämde en ouppnåelig procentsats för man gillar inte det här med demokrati. Vad jag har lärt mig av SocialDEMOKRATERNA tack vare Landstinget är att man frångått det här med demokrati. Alla minns vi väl när Landstingsfullmäktige skulle rösta om det som nu är påbörjat. Lite befängt att tror att alla ledamöter från glesbygden och från de orter som först skulle drabbas, frivilligt skulle ställa sig bakom beslutet!
   Men det blir ett riktigt val om ett år. För att S och Mp ska få sitta kvar så tror jag att de måste höja ribban för valdeltagande till 98%. Når man inte upp dit så kan man ignorera valresultatet.

   Självklart kommer det att slå tillbaka mot dem själva i Landstingsvalet 2014. Kan inte tänka mig något annat scenario! När man inte ens verkar ta hänsyn till att över 50% av de röstberättiga röstade ja. Detta trots det låga valdeltagandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.