Bekräftelse…igen!

NUS-i toppklass

”Norrlands universitetssjukhus, NUS, håller hög kvalitet och är kostnadseffektivt. De höga betygen står sig också väl i förhållande till Sveriges övriga regionsjukhus.

Uppgifterna kommer från dagens möte med Norrlandstingen, där landstingen i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland ingår. NUS är vårt gemensamma regionsjukhus som vi alla värnar om.

NUS är viktigt för hela Norrland och den kvalitetsredovisning vi fick idag ger oss skäl att vara stolta. Verksamheten håller toppklass i Sverige”.

 

Ovanstående är Peter Olofssons blogg från 20013.09.24. Som jag tolkar det han skriver så tycker de själva som ansvarar för NUS att ”NUS håller hög kvalitet och är kostnadseffektivt”! Det framgår inte att någon annan – objektiv part – gör den analysen!!! ”Den kvalitetsredovisning vi fick i dag” och ”de höga betygen”. Vem har framfört det och varför framgår det inte? Ingen hänvisning till ”utredningen”!?

Jag kan tänka mig att det finns inget objektivt bakom hans påstående. Om så skulle vara fallet så undanhåller han nog en hel del information. Jag tänker då på hur de anställda har det! Men det är kanske inte ALLTID man behöver se till HELHETEN i hans roll!

Visst är det att göra det ganska enkelt för sig. Men så kan man tydligen göra om man är politiker. Man är ju folkvald! Och på den nivå han befinner sig så oavsett om han gör ett bra eller dåligt jobb så är han finansierad livet ut. Alltid finns det någon plats som är ledig eller så skapar man en ny!

Jag kan tänka mig att det är någon fler än jag som hört honom uttrycka hur viktigt det är att se HELHETEN!

Självklart kan han ha rätt i att, om man bortser från personal, så kan man säkert påvisa att man har en högkvalitativ och kostnadseffektiv verksamhet. MEN VAR FINNS HELHETEN? Vem är det som åstadkommer den kvalitet han bröstar upp sig för och hur ser deras arbetsvillkor ut?

Sedan nöjer han sig med att jämställa NUS med hur det ser ut i övriga landet. Men är det inte mer eller mindre kris överallt i Sverige på den fronten nu? Ligger NUS i topp globalt sett? Det bör väl ändå vara målet!!!

Detta är, enligt min åsikt, ännu ”ett skott i sitt eget ben” vilket börjar vara Peters varumärke. Den självgodhet och det människoförakt som han med flera inom VLL:s ledning visat upp vid ett flertal tillfällen är bara för mycket!

– hur lyckades S i VLL få med sig alla S-ledamöter i Landstingsfullmäktige, från alla kommuner, till nedskärningarna inom sjukvården? Framför allt i glesbygdskommunerna. Men den gåtan kommer förr eller senare att få ett svar. Hoppas att det blir före nästa  val.

– hur lyckades S i VLL att skapa ett ”samarbete” med S-kommunerna Malå, Sorsele, Åsele och Dorotea vilket innebar försämringar för dem alla?

– hur lyckades S i VLL att ignorera resultatet av omröstningen där över 50% av alla röstberättigade i Västerbotten röstade ja? Till en frågeställning som var ställd så att det mer eller mindre skulle vara omöjligt att rösta i sakfrågan!

Jag tycker det var jättebra att Peter skrev detta. Det förstärker i alla fall min åsikt om att sådana personer vill vi absolut inte ha i ledande funktioner! Det han påstår i denna blogg var ett lågvattenmärke i klass med att man inom S, i VLL i alla fall, försöker arbeta bort ordet och funktionen demokrati!

Det är inte ofta Peter skriver i sin blogg och det kanske dröjer till nästa träff med bundsförvanterna i angränsande län som har gemensamma ansvarsområden. Utifrån hans syn att se på saker och ting så skulle det inte förvåna mig att den bloggen har rubriken: ”NORRTÅG ÄR EN SUCCÉ”

Tack Peter. Det är snart val!

En kommentar

 1. Thomas Hartman

  Återigen har du en märkligt negativ ingång i detta som jag har lite svårt att förstå. Den stora nyheten sedan i onsdags är att Dagens Medicin rankat universitetssjukhusen i landet och NUS kommit ut på topp.

  http://www.vk.se/1097064/sveriges-basta-sjukhus-finns-i-lanet

  Vad är det som gör att vi inte kan glädjas för varandra och för NUS när det händer saker som är bra för länet? Jag är inte ute efter någon ensidig positiv inställning. Men på samma sätt bör vi fundera så vi inte har överdrivet negativa bilder vi sprider om hur vi har det i norra Sverige.

  Den bild du ger blir i det avseendet något ensidig. Så genuint illa kan det väl inte vara eller har jag missförstått något?

  //Thomas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.