Nu blev det fel igen Peter!

Nu söker Peter Olofsson väljare inför valet 2014. Läs hans blogg http://blogg.vk.se/peter1945/2013/09/25/samverkan-ar-som-att-samaka-till-jobbet/#comment-3

Man kan bara inte obesvarad få skriva så! Jag skrev en kommentar till honom vilken jag tvivlar på att han kommer att publicera. Därför kan ni läsa den nedan.

”Peter! Du skulle vinna på att bara vara tyst nu! Du har visat din inkompetens, ditt människoförakt och ditt förakt mot demokratin. Kan inte tänka mig att ditt verbala svammel imponerar på någon längre. Det du skriver i denna blogg överensstämmer ju inte heller med verkligheten!

Nu försöker du med en liknelse där ert samarbete med kommunerna kan jämföras med ”samåkning”. Det är en jättebra jämförelse i och för sig. Samarbete/samåkning sparar pengar (och miljö).

Utgångsläget i Sorsele var, om vi översätter det till din jämförelse, att VLL ställde en specialbyggd minibuss till förfogande med plats för sex personer. Men endast 4 av dessa platser utnyttjades till 100%. I bland fler – i bland färre. Men snittet var 4 personer. För att genom ett samarbete bli mera kostnadseffektiva så skall Sorsele kommun nu finansiera en EU-moped, specialbyggd för två personer. Ni medfinansierar föraren. Men tillsammans ska ni trycka in fyra personer där för att vara kostnadseffektiva!!! Det anser du är ett bra satt att samarbeta på – sorry – samåka på!? Det är ett tydligt exempel på din syn på samåkning/samarbete!

Jag kan inte tänka mig annat än att din tid som Landstingsråd håller på att sina ut. För att skapa någon form av trovärdighet i allt positivt som du verbalt påstår och skriver så måste du få kommunalråden OCH någon ledande inom sjukvården i Sorsele, Malå, Åsele och Dorotea att officiellt gå ut och klargöra hur bra samarbetet med VLL är. Lyckas du inte med det betyder dina ord framöver ingenting!!! Skulle du lyckas få dem (eller ”tvinga” dem – du har ju lyckats förut) att säga något positivt om samarbetet så vet de att de inte kommer att ha förtroende i kommunalvalet.

Som jag ser det så har du målat in dig i ett hörn. På grund av att INGEN från de inblandade samarbetspartners du nämner har verifierat allt det positiva du nämnt i era samarbeten och att du fullständigt skiter i det här med demokratin. Tjänstefel? Nu är det dessutom alldeles för sent att ”vända kappan efter vinden”! Och då menar jag att om du nu helt plötsligt skulle ta till dig att över 50% av Västerbottens väljare sa ”ja” i folkomröstningen så skulle det bara bli patetiskt!

Nu inför valet flyttar du fokus till Malå och Storuman. Ni har kommit långt där påstår du! Har inte Malå med kommunala skattemedel tvingats gå in och medfinansiera ambulansen för att tillfredställa VLL? Rätt eller fel? Storuman är inte S-styrt så de hade ni ingen makt över när dessa nedskärningsbeslut togs i Landstingsfullmäktige. Men satsningen där anser jag är jättebra! Dock inte på bekostnad av andra kommuners AKUTSJUKVÅRD OCH AMBULANSER!

Snälla du, förstör inte mera än vad du gjort. Skapa inte fler samarbeten eller ”samåkningar” med någon kommun. Gör ingenting de månader du har kvar. Jag tror att det vore det absolut bästa för oss MÄNNISKOR i Västerbotten”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.