Jättebra….

…men nu börjar det bara vara för mycket. Jo det är Olofsson igen! Nu har Landstinget lyckats samarbeta fram två VÅRDPLATSER till med Sorsele kommun. Hurra!!! ”Vi socialdemokrater i landstinget avser att öka antalet vårdplatser i Sorsele. Flera utvärderingar visar på att ett behov av det”.

Redan här sprack det för Peter! ”Vi socialdemokrater i landstinget avser att öka antalet vårdplatser i Sorsele”. Det kan väl för fasiken inte socialdemokraterna själva bestämma!!! Nu är det valrörelse!!! Utan Mp och V hade han inte suttit i den position han gör i dag. Hoppas att Winroth (Mp) reagerar på detta! Men för Mp är det nog ett plus att Olofsson nu tar på sig allt negativt han (S och Mp) åstadkommit. Alla citat är hämtade från Peter Olofssons blogg 2013-09-30.

Det blir nästan löjligt det Peter skriver!!! Varför helt plötsligt börja hänvisa till ”utvärderingar” nu när vi börjar närma oss valet? Men nu gäller det att rädda vad som räddas kan för sossarna i VLL. Jag har skrivit det förr och personligen tror jag att det absolut bästa Peter Olofsson kan göra för partiet, och alla andra medborgare i länet den tid som är kvar av mandatperioden, är att bara vara tyst och inte göra någonting.

Sorsele hade, innan Rastad och Olofsson körde igång, sex AKUTVÅRDSPLATSER. Jo de hette så. Och det var VLL:s ansvar. Behovet var enligt de utvärderingar man då utgick ifrån att lämpligt antal borde varit ungefär fyra stycken utifrån den beläggning man hade då! Men Olofsson samarbetade sig fram med S och V i Sorsele så att det blev två VÅRDPLATSER! Och Caisa (S) var jättenöjd!?!?

Nu bortser man från den utredningen och konstaterar följande: ”När vi tidigare minskade antalet platser fanns en låg beläggning på dem i Sorsele. Det var också i samband med att vi reducerade antalet vårdplatser i hela länet för att få ordning på ekonomin. Sedan dess har vi följt frågan och ser nu ett behov av att justera”.

HAN LJUGER JU!!! Det här visste de ju redan när de körde igång! Men allt verkar vara tillåtet i krig och politik! Kanske ganska naturligt eftersom politik (och religon) skapar krig. Peter Olofsson har ju redan lyckats skapa ett ”krig” under sin mandatperiod! Återigen tack till era alla som på ett eller annat sätt deltagit i Doroteaupproret. Det har absolut gjort verkan:)

”I samband med projekt balans – landstingets strukturförändring från sjukhusvård till primärvård – minskades antalet vårdplatser på Sorsele sjukstuga från sex till två stycken. Orsaken till detta var låg beläggning samt att antalet vårdplatser i hela länet reducerades”.

Här skriver han att man övergått från sjukhusvård till primärvård. Men det pratas bara om vårdplatser i det ömsesidigt fantastiska samarbetet/samarbeten. Kan någon insatt förtydliga skillnaderna och vem som har ansvar för vad. Jag anar att sjukhusvård och primärvård är Landstingets ansvar. Vårdplatser är väl kommunens ansvar. Man kan ju undra varför Landstinget vill lämna sin egen lokal i Dorotea, fullt utrustad inklusive helikopterplatta, för att få komma in i kommunens lokaler. För att förstärka vårdplatserna. Och dessutom måste det byggas ut!? Åt vilket håll? Joo, jag fattar att argumentet är samordning av personal. Men på sikt under vems ansvar???

Nu när vi närmar oss valet och Olofsson börjar förstå att han inte har mycket stöd i dagsläget, då blir han helt plötsligt generös!? Och dessutom börjar han blogga! Varför då? Jag är helt övertygad att han i sin iver att fortsättningsvis av sina lojala S-väljare få fortsatt förtroende som Landstingsråd, sätter sig själv före ”Projekt Balans”. För det har väl hur som helst inte slagit speciellt väl ut? Någon som hört något? Någon som vet?

Man kan också se hela detta spektakel utifrån ett väldigt uträknat sätt. Häng med nu Caisa och alla andra S-politiker. Vi utgår ifrån att vi hade 100% av något innan ”Projekt Balans” damp ner över oss. I och med det så slår man UTAN kommunpolitiskt motstånd undan fötterna totalt på oss. Man kör det i botten helt enkelt. Efter en tid ger man lite tillbaka och då upplevs det som en jättevinst för den som redan ”ligger”! Och alla är nöjda!!! Svårare är det inte! Hmm……

VAR ÄR OPPOSITIONEN!!! Lilian – du ville informera oss om kommunpolitikerarbetet. Vart tog det vägen? Det var ett jättebra initiativ:) Det här skulle väl ha varit något ”positivt” att informera oss om innan vi får läsa det i media och i Olofssons blogg. För ni blir väl informerade? Det kan väl inte vara så att Caisa (S) och tjänstemännen kör ett eget race här? Sådant får bara inte existera i en demokrati! Jag börjar fundera. Skickade över bland annat den frågan till henne personligen före semestern. Fick svar att hon inte skulle hinna svara före sin semester. Den verkar pågå ännu!!! Trots påstötning via mail från mig i höst så har inget svar kommit. Kanske något för ”Uppdrag Granskning” om inget klargörs där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.