Men vilken underbar dag

Jag ska i ärlighetens namn säga att jag är överväldigad – näst intill chockad – över vad jag har fått förmånen att uppleva i dag.

Det är ju folkmusikfestival i Sorsele i helgen och jag fick tidigt en förfrågan om att hjälpa till med ljudet under lördagen. Jag är absolut ingen ljudtekniker men eftersom jag skulle få jobba ihop med en av Sorseles många ”pärlor” – Robert Degerfalk – så kändes det som ganska lugnt.

Mellan 11.00 och 16.00 var det en organiserad ”öppen scen” i A-salen (danslokalen). Mina förväntningar där var inte så höga om jag så uttrycker mig:) Några toppar förväntade jag mig men att det genomgående skulle vara så hög kvalitet på musikerna och de olika konstellationerna blev nästan en chock för mig. Ni Sorselekommunbor som bara är lite musikintresserade och inte var där, ni anar inte vad ni gått miste om i dag! Gäller även ungdomarna!!!

Ett av inslagen var åtta barn (åk 4-5 tror jag) från Malå som tillsammans med sin ledare och flera vuxna dragspelare uppträdde. De hade spelat ett år! Det var så underbart att få uppleva och man gläds så mycket av att de får den möjligheten. De vill verkligen spela – i det här fallet dragspel – och i Malå får de tack vare dragspelsklubben möjlighet till det. Hoppas innerligt på något motsvarande i Sorsele!

19.00 steg JP Nyströms upp på scenen i biolokalen. Så fruktansvärt bra musikaliskt! Och så fruktansvärt roligt! Jag minns inte när jag skrattade så mycket senast. Här snackar vi om proffs! Tyvärr missade många Sorselebor – jag menar Sorselebor från hela kommunen – denna totalshow som de levererade. Undrar hur många politiker som var där?:)

Ett sådant här gigantisk och högkvalitativt arrangemang blir inte till av sig självt. Det är många som jobbar för detta och bidrar med ett och annat. Återigen, om jag förstått saken rätt, så utmärker sig kommunens företagare! De sponsrar och gör tydligen allt för att detta, och massvis med andra arrangemang, ska blir möjliga!

Jag har redan nämnt en ”pärla” i sådana här sammanhang. Finns säkert många fler som borde nämnas vid namn men en som absolut bara måste nämnas är Carina Bergström. Undrar om gemene man i kommunen förstår vad en sådan person betyder för kulturen i Sorsele!? Förstår politikerna det? Med sitt engagemang, sitt nätverk och sin otroliga kompetens inom musik och poesi så är hon bara guld värd för kommunen! Jag hoppas innerligt att hon har mycket krafter kvar och orkar många år till med allt vad hon gör inom kulturen FÖR Sorsele! Tack Carina för att du finns:) Och tack för att du finns här hos oss i Sorsele:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.