Ännu finns det hopp:)

Nu ligger det väl helt rätt i tiden! OS i Ryssland och SD på stark frammarsch i Sverige! Jag säger bara Panetoz, Pink Pistols och sjuåriga Sigrid Johnson! Ifall att Putin och hans ”bundsförvanter” i Sverigedemokraterna sett gårdagens svenska Melodifestival fick de något att grubbla över:)

Sjuåriga Sigrid var hela föreställningens behållning för mig. Visst var det ett förskrivet manus hon pluggat in. Men så fruktansvärt övertygande hon framförde det! Vilken prestation! Jag hoppas innerligt att hon och hennes familj inte kommer att trakasseras av några SD-anhängare nu!

Nog är det lite konstigt att man i ett så välutvecklat land som Sverige ska behöva vara rädd för repressalier av vissa av sina landsmän bara för att man följer med i och FÖRSTÅR den ”utveckling” som sker och att det går inte att backa tiden 100 – 1000 år bakåt! Fast även då fanns till exempel homosexualitet. Tänkte på det när jag kikade på OS-invigningen från Sotji och som final blev det Svansjön av Tjajkovskij. En av de största romantiska kompositörerna (1800-tal). Ja kanske till och med den störste! Han lär ju varit homosexuell men döljde det med sin familj!? Det nämnde inte Putin något om i sitt korta invigningstal.

Tyvärr så känns detta OS inget bra för mig. Jag anser att det var fel att dagens Ryssland fick det. De skulle kanske i stället ha fått många av våra SD-anhängare. För i Putins Ryssland passar de ju in! Och de i Ryssland som är för demokrati och är öppna för att människor är olika vad gäller hudfärg, kultur, religion, sexualitet ja allt man kan tänka sig skulle vara väldigt välkomna till Sverige. Kan tänkas att det skulle sänka arbetslösheten dessutom. Och fylla många av de kompetenser som i dag fattas i Sverige!!! Dessutom skulle jag kunna tänka mig att det blev ett rejält uppsving inom byggsektorn:)

Jag inser självklart att oerhört många som nu kommer att rösta på SD gör det för sitt missnöje med alla andra partier. Och jag förstår inte varför de andra partierna inte driver flyktingfrågan tydligare. För jag antar att den är den största ”fråga” som drar väljare till SD. I Schweiz hade man i dag (eller i går) till och med en folkomröstning i just den frågan.

Fanny Eriksson (S) och Daniel Nyström (V), båda Umeå, har kraftfullt agerat mot att SD igår skulle ha ett möte på FH i Umeå. Jag förstår allt de skriver men jag håller inte med. Vart går gränsen för demokrati i Sverige? Vad är demokrati?

Som jag förstår det så finns det många extremister i SD. Nazister, rasister och antibögister bland annat. Jimmie Åkesson har ju fullt upp bara med att rensa ut de i ledningen som hela tiden ”går över gränsen” på ett eller annat sätt. Men vi pratar fortfarande om människor med samma värde som alla andra! Och jag tror absolut inte att alla i SD är sådana som vill andra illa även om man själv har en annan uppfattning än dem.

Tyvärr – eller lyckligtvis – jag vet inte vad som passar bäst här, så finns ju många av SD:s anhängare (även delvis ledning) på nazist- och rasistsajter och det som framförs där känns inte som att det hör 2000-talet till. Hellre då 1000-talet. Just detta gör mig bekymrad!

Vore det inte intressant för forskningen att försöka sammanställa om det finns något gemensamt bland dessa extremister som vill komma till tals både via fysiskt våld och verbalt våld (hot). Nu kan allt sådant inte kopplas till SD men det verkar finnas mycket av det där. Är det till exempel svår barndom, att man missat det mesta i skolan, ADHD eller några andra bokstavskombinationer eller är det helt naturligt!? Det tycker jag vore väldigt intressant att veta.

Sigrid Johnson borde vara en förebild för oss alla:)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.