Samarbetet VLL – kommunerna

Nu börjar måttet vara rågat! Det fantastiska samarbetet hit och dit inom vården. Våra kommunala S-politiker försvarar det och menar på att det är en vinst! En vinst för vem då? För Landstinget, för kommunen, för personalen eller för patienterna/brukarna.

Dorotea är nu utan vård vad jag förstått. Den bör i alla fall vara kraftigt reducerad eftersom två sjuksköterskor slutat där! Nu måste Vilhelmina börja dra ner på sin verksamhet på grund av läkarbrist och tydligen annan personalbrist! Det hade nog inte Agneta Lindfors-Berg förutsett när hon stod på barrikaderna och agiterade för det positiva med detta samarbete med de inkompetenta (S)-styrande i Landstinget i Umeå. Står Sorsele på tur härnäst? Skulle inte förvåna mig utifrån vad jag hört om arbetsförhållandena där!

VAD ÄR DET SOM BLIVIT BÄTTRE MED SAMARBETET??? Rannsaka er själva nu ALLA S/Mp-politiker i VLL och i kommunerna.

Om liknande händer inom privat verksamhet så är det jätterubriker och tar som aldrig slut. Men när verksamheter inom den offentliga sektorn missköts och man där bara ser till sin egen personliga vinning pratas det inget om ”vinstintresse”! John Bauer gick i konkurs och elever kunde därför inte gå kvar utan var tvungna att utplaceras på andra skolor som redan hade fullt. Inlandsvården missköts så katastrofalt att patienterna måste utplaceras till andra orter vilka inte heller har plats för dem ! VAD ÄR SKILLNADEN!!!

Det är katastrofala berättelser man får höra hur folk numera forslas hit och dit på grund av våra välbetalda, inkompetenta och/eller totalt samvetslösa ledande politiker/personer inom VLL, Men som välbetald politiker i Umeå, i en sits där man ”styr upp” sina lättledda partikamrater i glesbygden, så är man mer eller mindre oantastbar till skillnad från de som driver motsvarande privat verksamhet. Det är ganska intressant!

Nu hotar (S) från VLL:s håll med ett kontrakt mot sina partikamrater i glesbygden (vilket de i sin tur gladeligen verkar ha skrivit under) att om inte (S) får majoritet i riksdags- landstings- och kommunval så kommer inte glesbygden att få den sjukvård de enligt lag är berättigad till. Vilken skillnad blir det från nu? Det blir så löjligt och man skulle kunna raljera hur mycket som helst i detta. Som tur är så behövs det inte:)

Min åsikt utifrån hur VLL raserat sjukvården i vårt län är att Peter Olofsson, Ylipää och alla andra det berör, omedelbart får sparken från sina uppdrag. De skall heller inte sitta kvar med samma eller kanske högre löner i opposition under nästa mandatperiod. Dessa personer behöver få kontakt med verkligheten = Arbetsförmedlingen. Där kan de utifrån sina CV:n erbjudas jobb som personliga assistenter, kontaktpersoner eller att starta eget. Det finns i Sverige även brist inom vårdpersonal så det kan man utbilda sig till. Och när man är färdigutbildad får man tjänst i Norge för det verkar vara en lockande marknad för vår svenskutbildade sjukvårdspersonal!

Från våra inkompetenta Landstingspolitiker ropar man efter att skapa fler utbildningsplatser. Varför då? Ska det vara så svårt att skapa så bra arbetsförhållanden för läkare och all annan sjukvårdspersonal att de vill jobba i Sverige? Och i glesbygd!

2 kommentarer

 1. Ingrid Oscarsson

  Du har verkligen fångat både ilskan och frustrationen i dagens situation. Vi kan bara hoppas att vi lyckas väcka människorna i Sorsele och Vilhelmina innan det är för sent!

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Ingrid. Ja jag vet inte vad jag ”fångat”. Om jag överhuvudtaget fångat något:) Ju mer jag tänker på vår situation och hur vi behandlas av våra folkvalda så börjar nog ilskan rinna på ordentligt nu!

   Jag behöver snart psykolog för att stå ut med detta elände vi har till politiker inom Landstinget och deras svans i kommunerna. Tror du att VLL bekostar det åt mig? Det handlar om drygt 8 månader! För skiftet blir väl inte förrän vid årsskiftet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.