PRIVATISERA FÖRSVARSMAKTEN…

…för då skulle pengarna räcka till mycket mera än vad de gör nu i statlig regi.

Joo…rubriken är bara för att provocera! Men det är väl nu påvisat att i privat regi så får man ut betydligt mera verksamhet av varje skattekrona än vad man gör inom den offentliga sektorn. Så har jag tolkat det i alla fall.

Tänk att det finns några få privata företag som lyckas skapa miljardvinster av våra skattemedel med samma verksamhet som den offentliga sektorn inom vård- omsorg- och skola! Självklart tycker även jag att det är absurt att vinster ska föras ut ut landet av beskattningsskäl! Men de privata verksamheterna får ju fortgå så bevisligen fungerar de även verksamhetsmässigt! Dessutom finns det massvis med privata företag inom samma sektor som bara rullar på och de måste ju bara göra vinster för att överhuvudtaget kunna överleva.

Nu finns det några partier som ondgör sig över att det på privatsidan går att göra vinst på sådana verksamheter som de själva med sina dyrbart anställda tjänstemän och ofta överdriven organisation inte själva är kapabla att driva med samma pengar som de privata! Man skyller på att man får för lite resurser från staten!!!

Personligen har jag hitintills varit för att den offentliga sektorn själva skall svara för vård- omsorg- och skola. Men jag börjar mer och mer tro att jag har fel där!

Det är ju via media vi får information om hur det fungerar ute i vårt gemensamma samhälle. Och om något inte fungerat bra inom den privata sektorn blir det jätterubriker. MEN…exakt samma fenomen visar sig finnas inom den offentliga sektorns verksamheter! Men då blir det betydligt mindre rubriker och inte lika många spaltkilometer!

Västerbottens läns landsting är ju ett lysande exempel på hur det blir när en sådan stor verksamhet ska drivas av, för vad jag i alla fall anser, inkompetenta personer för uppdraget!

Det nu aktuella fallet jag tänker på är Dragonens Äldrecentrum, Umeå kommun, som inte verkar funka jättebra. Nattetid i alla fall.

Är kommunal verksamhet bättre än den privata? Jag tvivlar! Och framför allt tror jag att det finns mera kompetens inom den privata ledningen än inom den offentliga sektorns ledning/politiker. Jag har då inte hört eller läst att någon från det privata hållet menat att det är för lite resurser från regeringens håll! Tyvärr är det till leda man hör just det från de styrande politikernas håll (S).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.