Så underbart!

Den 27 juni skrev jag här om vår 23-årige son som drabbats av blodproppar i båda lungorna. Och han befann sig i Shanghai när detta upptäcktes. Det blev elva dygn på sjukhus innan man fått rätt konsistens på hans blod. Därefter hotell och väntan på att en läkare skulle komma från Sverige och åka med honom hem till Umeå. En procedur som tog ganska exakt en vecka med visum, flygresa och 48 timmars vila på plats för läkaren.

Flygbiljetter var bokade till i fredags och de skulle anlända till Umeå på lördag. Det sket sig! Syrgasen han eventuellt skulle behöva under den cirka 13 timmar långa flygresan fanns inte på plats så det blev ingen resa den dagen. Avresa blev dagen efter – i lördags. Men inte helt smärtfritt. Planet var 2,5 timme försenat från Köpenhamn dit de skulle åka på planets returresa. När de äntligen fick gå ombord var det sådant oväder att de fick sitta fyra timmar på planet innan start.

I går eftermiddag (söndag) landade han och medföljande läkare i Umeå. Läkaren hade från Arlanda varit i kontakt med NUS så det blev raka spåret dit. Han kollades noggrant upp och allt verkade vara i sin ordning. Nu skall han ”utredas” vilket känns jätteskönt. I går kväll fick jag krama om min son. Ja båda sönerna:) SÅ UNDERBART!

 

2 kommentarer

  1. Nina Häreskog-Linder

    Åhh va jobbigt att vara så maktlös ..och vilken känsla att kunna krama om sin son! Hoppas det går bra för honom.

  2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Hej Nina. Jo det var underbart och ”befriande”. Det verkar funka bra för honom nu:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.