Varit bakis hela dagen

Ja, ja…inte på det sätt ni tror:) ”Bakis” efter den otroliga musikaliska upplevelsen som Åhlberg, Ek och Roswall bjöd på i går kväll. Det var helt enkelt världsklass i liveperformance i Sorsele!!! Lönar sig inte ens att försöka beskriva det. Måste bara upplevas live!

Men…var är Sorseleborna sådana här gånger? Och alla från byarna? I går var Ammarnäs väldigt bra representerade – höjde publiksiffran rejält. Fast de var lite ”part i målet” – de hade släkt på scenen:) Tur att det också var många utifrån som var på spelmansstämman – de höll också uppe publiksiffran.

Lite bekymrad blir jag eftersom jag nu på ett helt annat plan jobbar för att utveckla kultur/utvecklingsmöjligheter till invånare i Sorsele kommun. Finns intresse överhuvudtaget undrar man så klart? Eller måste det till ett öltält för att locka Sorseleborna till kulturella evenemang!? Eller något annat?

Nu har Carina Bergström byggt upp denna Sorsele Folkmusik- och dansvecka under 25 år. Och den är så otroligt uppskattad i dag. Det kommer väldigt många utifrån som vill vara med på just denna spelmansmässa. Och de värderar den som en av de bästa, mysigaste och mest välorganiserade. Det var ord direkt från en Lulebo. MEN NU ÄR DET SLUT!!!

Gemene man/kvinna/ungdomar i Sorsele sitter där med sina chipspåsar framför tv:n eller vad man nu har för sig och tycker synd om oss själva för att inget händer i Sorsele – i kommunen. Är det så? Och var är politikerna och tjänstemännen en sådan här dag/kväll?

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.