Vad händer inom politiken?

Peter Olofsson (S) var ju inför valet – så kallad valpropaganda – ute och skrev avtal med (S)-kommunerna i länet. Det som i media framgick av avtalet var att bara (S) skulle komma till makten så skulle allt bli så bra och bland annat skulle väl sjukvård och ambulans i Dorotea respektive Åsele återställas. Eller…? Detta tack vare att en massa nya miljoner skulle ”regna” över Landstingen. Ja det skulle väl ”regna” pengar mer eller mindre överallt!

Nu är (S) i makten och det kommer INTE att ”regna” några nya pengar över landstingen. Allt enligt media. Det kommer som jag förstått det att bli mindre pengar till dem. ”Kömiljarden” till exempel plockas dessutom bort. Nu gör kömiljarden ingen skillnad mot tidigare för Peter Olofsson och Robert Winroth för de har ändå aldrig lyckats så bra med sin verksamhet att de fått någon glädje av den.

Men jag undrar om det där avtalet fortfarande gäller? Eller om det bara gällde före valet?

Nu har ju (S) långt ifrån egen majoritet i riksdagen, vilket ju också var väl känt före valet, så de behöver samarbetspartners för att överhuvudtaget komma till makten. Men att samarbeta med de två mest naiva partierna ovan 4% -spärren vad gäller ekonomi kommer att bli förödande för Sverige! Och det är ju vad vi ser i den budget som nu arbetas fram!

Mp centralt tror att Sverige är Mälardalen, Göteborgsregionen samt Öresundsregionen. Dit vill de styra alla våra skattemedel! Jag fattar inte att det finns en enda miljöpartist ovan Dalälven! Och så har vi partiet med ”Pojken med guldbyxorna” – Jonas Sjöstedt heter han. Det finns ju överhuvudtaget ingen förankring i verkligheten vad gäller ekonomi i deras ”önskevärld”. Att ha gamla Sovjetunionen som förebild känns ju lite si och så i dagens upplysta samhälle.

Hur som helst så ska (S) försöka få ihop en budget tillsammans med dessa två partier. Det blir ju en soppa av alltihopa. Och inte mycket finns kvar i budgeten av det som (S) gick ut och lovade inför valet vad jag förstått. Väljarna är totallurade!!!

Men eftersom Peter Olofsson for runt och skrev avtal med alla (S)-kommunalråd i Västerbotten inför valet och lovade ”guld och gröna skogar” bara alla jobbade för att (S) skulle komma till makt i riksdagen så måste väl det avtalet gälla nu!. (S) är i maktställning i riksdagen så nu är det bara upp till Peter Olofsson att leva upp till avtalet!!! Det anser i alla fall jag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.