Tänk vad Sverige kan vara fantastiskt

Fick i eftermiddag ett mms av min dotter i Mantorp. Hon åkte f.ö. in på BB i kväll så här är det jättespännande:) Bilden visade i alla fall hur mycket snö de fått. Men i morgon kväll är de förmodligen utan. De har mycket mera snö än vad vi har här Råstrand. De har runt noll grader och vi har i kväll ungefär -15 och månljust. Det är så vackert ute att man vill nästan inte gå in. Den lilla snö vi har här gör inte att marken eller isen är vit men oj vad ljust det ändå är i månskenet:) Personligen upplever jag dessa ”ljusa” mörka kvällar/nätter som något av det vackraste vi har. Att stå ute i mörkret och kunna se över älven samt lyssna på isens alla läten nu när den fryser till är för mig högtidsstunder:) Finns det något namn på isens ljud?

Apropå namn: ”Pulla, fittra, gnugga, klittra – eller kanske fippla? RFSU vill att kvinnor ska få ett lika självklart ord för onani som männens ”runka”. Nu utlyser man en tävling”.(svd.se)

Vad är problemet? Måste det finnas specifika namn på att gosa med sig själv beroende på kön. Feministerna får väl kalla det runka hur mycket som helst. Då har vi förmodligen nått väldigt långt i balansen med jämställdhet mellan könen. Feministerna får bada med bar överkropp på badhuset i Umeå och sedan kan de gå hem och runka. Skitenkelt:)

Fast nu var det visst inte så enkelt. RFSU har utlyst en tävling på att man ska hitta på ett nytt namn för kvinnans onani. Hmmm… jag har ett förslag men jag tänker inte skicka in det. ”Fram till den 16 november kan man lämna onaniordförslag på rfsu.se, sedan kan alla börja rösta på förslagen. De tre förslag som får flest röster belönas med något som ”gör varje fitta glad” – en vibrator”. Vad fasiken ska jag med en vibrator till? Detta är rent könsdiskriminerande! Jag ska baske anmäla dem till Jämo!

Jag reagerar kraftfullt mot att man använder ordet ”fitta” när det för 15 år sedan byttes namn på den till snippa! Ett ord som väl i och för sig slagit igenom si så där. Jag har aldrig hört uttrycket ”din dj…a snippa”. Däremot har jag hört det gamla uttrycket väldigt mycket. Lika mycket som ”din dj…a bög”.

Jag tror att vårt fantastiska Sverige har större problem än att hitta på ett nytt namn för onani. Det är väl ett fantastiskt bra sammanfattande ord för all sorts självtillfredsställelse!? Vilket ju är helt naturligt för båda könen. Men alltid försörjer sådana ”problem” någon/några!

Jag tycker personligen det vore mycket mera intressant att hitta på ett ord för det läte som isen ger i från sig när den växer till sig och spricker. Om man säger ”omp” och sväljer samtidigt får man fram ett liknande ljud. Om det redan finns ett namn för det så tar jag tacksamt emot info om detta. Annars utlyser vi en tävling:) Första pris kan väl vara en isborr – det är väl dessutom relativt könsneutralt.

Nä nu ska jag gå ut och runka på huvudet (runka = ruska/skaka:) och lämna den där förbaskade tävlingen därhän. Jag tror nämligen att kvinnor generellt sett inte har några större problem med vad de ska kalla sin onani för. Mera intressant att fokusera på isljudet då:)

 

6 kommentarer

 1. Elsa Måretenzon

  I Bellvik säger vi att, ”det råmm i ti is´n”. Det är dialektordet för det ljud som isen framkallar på senhösten. Det ljudet tyckte jag var så kusligt när jag var barn, inte nu längre, nu står jag gärna ute och lyssnar till det.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Elsa. Det där med ”rååm” känner jag ju faktiskt igen. Tack för tipset:)

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Inger och tack för det. Jo så brukar jag också säga. Fram till nu – nu blir det att ”isn rååm”. För så tror jag man sa här tidigare.

 2. Stefan Spets Arleij

  Kalla det för vad du vill men håll det för dig själv! Det finns ingen stil eller hyfs nu för tiden, ju tarvligare desto bättre. Gud vad jag hatar min samtid!

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Stefan. Nu vet jag inte vad du syftar på – om det är isen som ”råmar” eller om det är det där med namntävlingen som RFSU utlyst för att hitta ett nytt ord för kvinnans onani.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.