Och jag som tänkte ta en paus härifrån

Men det går ju inte. Nu är det ju Region Västerbotten som retar upp en till vansinne igen!!! Artikel finns här

”en konferens som regionråd Erik Bergkvist (S) beskrivit som Europas viktigaste nätverk för regional utveckling”. 

Min undran är var man kan läsa om syfte och effekt av denna konferens? Fast det är väl som allt annat som Region Västerbotten sysslar med – ingenting är varken mätbart eller redovisningsbart!!! Man har i dagsläget inte ens koll på vad ”konferensen” kostade! ”Men någon koll på sluträkningen finns inte nu heller. Enligt Erik Bergkvist håller man fortfarande på att summer kostnaderna, men det ser ut som att budgeten spräcks med 200 000”. 

Det är vi skattebetalare som via kommunal- landstings- och statlig skatt finansierar detta Region Västerbotten! Hur kan Doroteaupproret utvidgas till att bli ett Landstingsuppror? För i Landstinget har vi ju roten till mycket av förskingringen av våra skattepengar!

Landstingets primära ansvar är ju sjukvård (vilket de inte verkar ha förstått) men sedan har de ju via sitt Region Västerbotten ansvar för utveckling, infrastruktur, kultur med mera i hela länet. Det enda de inte har övergripande ansvar för (läs kontroll över) är kommunernas måsten som vård- omsorg- och skola samt naturen vilken Länsstyrelsen och samerna gemensamt styr över. Men allt övrigt i vårt län styr Landstinget och deras Region Västerbotten över! Landstinget har dock faktiskt även börjat styra över kommunerna också i och med att man för över mer och mer ansvar från sjukvård till vård!!!

Någon som har konkreta förslag på hur vi får bort nuvarande Region Västerbotten? Det är rent för djävligt att nuvarande organisation överhuvudtaget finns! Om man kallat det Region Umeå och endast umebornas landstings- och kommunalskatt gått till denna organisation vore det en sak. Men alla i Sverige – inte minst vi som betalar landstings- och kommunalskatt i länet – finansierar detta elände!.

Erik Bergkvist (S) och regionråd, som person tycker jag personifierar Region Västerbotten.Bergkvist tolkar inte reaktionerna från de andra politikerna i arbetsutskottet som en markering.

– Nej. Det är klart att det är bra om vi fattar beslut tidigare, men vi kommer att fatta beslut i efterhand även i fortsättningen”.

Hur imbecill kan en människa vara? Förmodligen bara om man sitter under (S)-paraplyet i skyddsnätet Region Västerbotten. Vad skulle ha hänt med Region Västerbotten om Alliansen tagit över Landstinget efter valet? Jag tror inte att Erik Bergkvist suttit kvar som regionråd utan förpassats tillbaka till sitt parti som då på något sätt behövt skapa en ny tjänst till honom. Men sånt är ju våra politiker duktiga på – oavsett bokstavskombination – och det finns alltid pengar till höga löner oavsett kompetens för specifika personer.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

 1. Thomas Hartman

  I går var det mycket riktigt en nyhet i VK och Norran att det fattats beslut om en del av finansieringen till en stor internationell konferens i vårt län efter att konferensen ägt rum.

  Första informationen och besluten om förutsättningarna för detta skedde 2013. Och konferensen beaktades i budgetarbetet som beslutades inför 2014.

  I efterhand kan vi i Västerbotten glädja oss åt gott värdskap, en utmärkt genomförd stor internationell konferens till mindre än halva kostnaden jämfört med när den gjordes i Göteborg och billigare än förväntad preliminär kostnadsberäkning.

  En eloge till alla inblandade som gjort ett utmärkt arbete.

  Godmorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.