Men vilken utmaning för Caisa – vårt f.n. kommunalråd

HÄR är utmaningen:) Fast vi i Sorsele har väl ingen sådan almanacka!? Hmm……Inte ännu i alla fall. Det kanske kommer en så småningom. Vem vet!? Kanske under nästa mandatperiod och då gäller väl samma för sittande kommunalråd. Och det blir väl Caisa…eller? Någon som vet?

6 kommentarer

 1. Bojas

  Tänk att man fick svar på en fråga på en blogg .När , var, väljs kommunalråd .Har blivit ,om nästan omöjligt, tystare inom kommunalpolitiken efter valet. Men man får väl vara glad för det lilla. Man ska tydligen jaga, leta, ringa politikerna för få veta nåt. Att använda det s.k sociala mediet har inte kommit hit. Med tanke på att snart alla springer med mobilen i en hand så borde det vara lätt få ut information och budskap. Men tack
  för din blogg Carl-Axel, läser den varje dag..

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Bojas. Tyst inom kommunpolitiken? Min undran är om det överhuvudtaget finns någon? Det finns i alla fall ingen opposition! Ska vi hoppas på Görel (SD) nu? Alltså att hon får nån fart på våra politiker:) Tyvärr är risken alltför stor, tror jag, att hon också inlemmas i ”familjen”.

   Ja så var det det här med sociala media. Sådana här nymodigheter brukar ju börja i USA och Europa och Sverige ligger några år efter. Det brukar vara en fördröjning på 2-5 år. För Sorseles kommunpolitiker verkar det snarare handla om 20-50 år innan man förstått vad det handlar om.

   Lite intressant är att våra kommunala politiker som förutom förvaltning av vård, omsorg och skola även borde verka för utveckling av kommunen! Sedan brukar det väl inte vara det lättaste i vår kommun att komma överens om vem som ska vara kommunalråd!

   Personligen tror jag det kvittar i dag hur det ser ut inom politiken i vår kommun – vi har i mina ögon rätt så kompetenta tjänstemän. Då blir min fundering – vilken funktion i praktiken har våra politiker?

 2. Bojas

  Att SD ska få fart på informationen eller nåt nytänkande, tror jag inte kommer att ske. Baserar på min kännedom om SD:s nya politiker. Om hon kommer till mötena i tid, så tror jag inte att det kommer tillföras nåt med nån substans. Att skylla på nysvenskar, att det är deras fel på vård, skola, omsorg, visar på lite dålig insikt. Naturligtvis kostar det pengar, men Sorsele kommun får återsöka kostnaderna. Plus att det skapat många arbeten.Sen kan man säkert ifrågasätta vems pengar det är. Men dom kommer hit och vi kan ge bra och kunnig hjälp. Eller är det bättre dom bor i Malmö i getto, och aldrig lär sig svenska normer. Vad tjänar staten mera på? Vi kan naturligtsvis inte ta emot för många, men utnyttja deras kunskap mer. Många är högt utbildade, på flykt från sitt land.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Bojas. Nämen nu ska vi inte bli såna:) SD har nu i Sorsele röstat fram en person som ska representera de väljarna i KF. Självklart kommer hon att vara i tid och föra deras talan. Eller…? Det ser jag som en självklarhet! Vet vi om det är flyktingpolitiken hon kommer att argumentera emot? Eller är det något annat? Kommer det argument FÖR något?
   Precis som du skriver borde väl även SD-väljarna känna till att flyktingarna är inte bara en kostnad utan TILLFÖR också en massa. Inte bara pengar och arbetstillfällen! De är också människor liksom vi men kommer från helt andra förutsättningar och kulturer. Nä nu måste jag skriva ett inlägg på min blogg:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.