Uppmuntrande med kommentarer – positiva som negativa:)

Jag har fått några bra kommentarer från en person angående hur jag uttryckt mig angående SD-framgångarna i kommunen. Det är jätteroligt med kommentarer – positiva som negativa – man får själv anledning att tänka till. Vad jag förstår är vi helt överens men vi uttrycker oss kanske lite olika.

Min åsikt är att det är bra att det nu kommer att finnas en SD-representant i KF. Då finns det helt plötsligt något ”att ta på”. Personen i fråga skall där framföra sina medlemmars åsikter och det tycker jag ska bli mycket intressant. Vad är det de har röstat för? Eller emot? Man tar för givet att det är flyktingpolitiken man är emot. Mycket möjligt att det är så men nu när den valda SD-representanten ska föra SD:s talan i KF så kommer det ju fram vad SD i Sorsele handlar om.

I fall att det är flyktingmottagningen man har problem med så blir det väldigt intressant att höra vad det är man egentligen har problem med! Personligen var jag emot det sätt som kommunen agerade i frågan för några år sedan. Det var ju fruktansvärt! Både för oss oinsatta ”på golvet” och säkert även för flyktingarna själva. Det kan inte ha funnits någon plan på hur själva omhändertagandet, utbildning och integration skulle fungera för alla som togs emot då. Nu vet jag inte om det var politikernas fel eller dåvarande kommunchefens men det skapades en ohållbar situation ”på golvet”. Jag hade just startat upp min blogg då och minns mycket väl hur jag blev inkallad till två av de då tyngsta politikerna vilka förbjöd mig att uttrycka mig offentligt som jag då gjorde. Men det förbudet sket jag fullständigt i:) Jag visste min rätt till yttrandefrihet.

I dag ser flyktingmottagningen helt annorlunda ut i kommunen. Som jag förstår det så är den greppbar och fungerar någorlunda. Och då blir det något positivt! Det handlar om människor som kommer från helt andra förutsättningar och kulturer vilka skall inlemmas i det svenska samhället. Det skapar arbetstillfällen, tillför kommunen pengar. kompetenser allt från analfabeter till högt studerade samt hjälper de som kommer från situationer som vi inte kan föreställa oss. Men sedan finns det en aspekt som sällan berörs. Alla dessa ortsbor som får möjlighet att jobba nära dessa flyktingar och mer eller mindre kan lära känna dem. Tänk vilken utveckling dessa personer genomgår. Att jobba en månad på en flyktingmottagning – med lön naturligtvis (vikarie eller så) och inte som någon bestraffning – vore väl perfekt för våra SD-väljare i Sorsele. Tänk vad deras lilla värld helt plötsligt skulle bli större. Om det nu är flyktingpolitiken de hakar upp sig på förstås.

 

 

 

En kommentar

  1. Stefan Spets Arleij, Arkeolog & Konstvetare

    Det är per se inget fel att ta emot flyktingar, tvärtom är det snarare en skyldighet för alla civiliserade länder. Vad man kan (och enligt mitt förmenande bör) invända emot är det enorma antalet – fler än vad våra nordiska grannar tar emot tillsammans – och att dessa ges permanenta uppehållstillstånd, för att således till slut få medborgarskap bakvägen, fast flyktingskälen sedan länge upphört. Att på detta sätt importera arbetslöshet och allsköns andra problembeteenden, beroende på trauman eller kulturella betingelser torde i förlängningen skava sönder samhället. Redan nu finns det inom våra gränser folk som ifrågasätter den västliga demokratins som samhällsform, folk som kommer från kulture/länder som vare sig att reform, renässans eller demokratisering. Mycket av det som kulturrelativister, vänsterfolk och liberaler, i sin iver att hävda sitt tolkningsföreträde, kallar ”främlingsfientligt” eller ”rasistiskt” är i mina ögon rätt och slätt sund skepsis eller ren självbevarelsedrift. Förändring över tid är oundviklig, det vet jag både genom erfarenhet och utbildning. Jag tycker bara att det varit för mycket på för kort tid. Betänk att det som många bara rycker på axlarna åt kanske är ett genuint trauma för en annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.