Mycket intressant och spännande – i kubik:)

Ammarnäs Wärdshus har fått nya ägare. Gotländska sportfiskearrangören FishYourDream AB köper Ammarnäs Wärdshus och Ammarnäs Fiskecentrum tillsammans med Gotlands Guide- & Kryssningssservice AB”. (vk.se)

Vad jag förstått så har Bodil och Ulf sökt köpare under någon tid. De kanske känner att de har gjort sitt. Och de har gjort det förbaskat bra! Min gissning är att de har väntat in ”rätt” köpare. Så gott man nu kan veta vad som kommer att bli ”rätt”. Men detta med FishYourDream AB tillsammans med Gotlands Guide- & Kryssningssservice AB verkar väldigt positivt, spännande och intressant.

Ett företag med erfarenhet av Gotlandsturism, ja även Tjuonajokk i Norrbotten, och en vd för Gotlands Guide- & Kryssningssservice AB med 30 år som turistbyråchef på Gotland! Känns otroligt spännande att se vad de kan tillföra Ammarnäs och vår kommun. Jag önskar jättelycka till:)

En annan positiv och intressant sak var träffen på FH i Sorsele i kväll. En träff som kultur- och fritid samt Sorsele United tydligen gemensamt arrangerat. Det här är en mycket positiv sak jag upplever med kommunens tjänstemän just nu. DE HAR FRAMTIDSVISIONER!!! Och det var just det denna kväll handlade om. Det var en del information samt framtidsplaner med ”rubriker” kan man kanske säga. Och de ville ha hjälp att fylla dessa ”rubriker” med verksamhet/aktiviteter. Fokus på vecka 10 och 11 var det denna kväll. Vecka 10 är sportlovsveckan i norra Sverige och vecka 11 är veckan med Vindelälvsdraget. Syftet är att skapa mervärden för de som besöker oss dessa två veckor.

Massvis med många bra förslag blev det (min egen reflektion) men vi får se vad som blir genomförbart 2015. Personligen gillar jag det Pär Röckner, fritids/kulturchef, uttryckte att man vill bygga upp något som på sikt ska skapa attraktioner man förknippar med Sorsele och därför gärna vistas där dessa två veckor. Två veckor med helt olika målgrupper! Detta känns mycket intressant. Och måste vara väldigt intressant för de lokala företagarna vilka även är/kommer att bli involverade i processen. HEJA SORSELE:) Jättebra tänk från kommunens sida tycker jag.

Denna kväll började dessutom helt underbart. Innan mötet blev vi bjudna på köttsoppa. Och nu pratar vi RIKTIG köttsoppa. Så fantastiskt gott det var. Tack Annica – Mat till Kalas🙂

 

2 kommentarer

  1. inger

    och jag var på LRFs årsmöte (en av dessa fantastiska föreningar som arrangerar och gör ”saker” möjliga). Stämningen var hög, Mat till Kalas/Annikas mat var superb här med och Glassbonden hade god provsmakningsglass och mycket att lära ut.

  2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Hej Inger. Härligt att höra:) Vad jag förstått så hade även skoterklubben i södra delen av kommunen också möte. Ja nog händer det grejer alltid och många som är engagerade både här och där:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.