Hur insnöade är våra etablerade politiker?

Visst är det ganska konstigt hur verklighetsfrämmande våra politiker kan vara! Det visar sig nu i efterdyningarna efter Löfvens fiasko tillsammans med Miljöpartiet. Aldrig mera hoppas jag!!!

Så här ser det ut i ”riktiga världen” – den som politiker inte har en aning om vad den är och hur den fungerar:

– Skellefteå AIK rider hockeyframgångar på det man satsat och byggt på nu i flera år! Effekten är att andra klubbar tar efter deras koncept!

– inom musiken skapar en producent en ljudbild som älskas av publiken och andra producenter kopierar självklart..

– eller ska vi ta Viagra som exempel – ett lyckopiller för många män – vilket efterapas både seriöst och oseriöst av många företag. Det är stor efterfrågan där.

I ovanstående exempel – vilka skulle kunnat vara otaliga – accepterar konkurrenterna de framgångar som skapats och man inser det hopplösa med att attackera de lyckade företagen eller deras kunder/publik. Man tar till vara på konkurrenternas lyckanden och försöker att utveckla därifrån. Är ni med?

Så funkar det INTE inom politiken. Där lägger man fram lite olika förslag inför ett val och röstar inte folk som man själv tycker så har väljarna ”röstat fel”. Eller så är det ”fel” på konkurrenterna!!!

Inom politiken har vi ett parti vars ledning bytt ut bomberjackorna och kängorna mot kostym och lackskor. De har lyckats mycket bra och nått jättestor framgång med sitt koncept – sin syn på flyktingpolitiken – vilket verkar tilltala otroligt många väljare. Drygt 800 000 vid valet i höstas. Det är 13% av alla röstberättigade!

Hur reagerar våra andra politiker på det? Ja inte ”marknadsmässigt” om man så uttrycker sig:) Våra etablerade politiker gör i mina ögon ALLA fel som bara går att göra!!! Och mest är det väl Löfven och (S) som hörs och syns efter regeringsfiaskot. I stället för att sätta sig ner och grubbla över vad man själv kan göra för att locka över väljare från SD till sitt eget parti så väljer man sämsta tänkbara väg – att angripa SD och deras 800 000 väljare och utpeka SD som ett nyfascistiskt enfrågeparti och man vädjar till väljarna att ”välja rätt” i extravalet i vår. Det är ju rent bedrövligt! Det fungerar i dag i Nordkorea men i Sverige 2014?

Oavsett vilket epitet man sätter på SD så verkar deras budskap tilltala många väljare. Och fortsätter Löfven (och de andra politikerna) så här så är jag rädd att SD kommer att bli mycket större än vad de är i dag. Jag tror inte SD drar till sig enbart de som reagerar mot Sveriges flyktingpolitik – jag misstänker att många med politikerförakt också söker sig dit. Men det är min personliga gissning och där finns ingen källa.

Vad som nu krävs är att ALLA politiker i ALLA partier släpper fokus på SD och själva skapar en politik som tilltalar folket! Där ingår bevisligen flyktingpolitiken! Och numera tiggarna! Jag skulle dessutom inför extravalet önska att varje parti lägger fokus på att få ut vad man själv vill i stället för att fokusera vad man inte gillar med vad de andra partierna har att komma med.

 

 

 

4 kommentarer

  1. Stefan Spets Arleij

    Mycket bra skrivet; tror du slår huvudet på spiken där. Vi har och har haft ett politiskt etablissemang som sökt makten för maktens egen skull och behandlat medborgarna som undersåtar, när det ju faktiskt är tvärtom; det är deras uppdrag att göra våran vilja och inte tvärtom!

    För övrigt vill jag passa på att tacka dig för att du låtit mig komma till tals, trots att jag stundtals yttrat mig i affekt i en smått raljerande ton.( Det senare var menat mer som ironi från min sida, men det är ju inte alla som kan ta till sig sånt. 😉

    Hoppas du får en fin Jul!

    Stefan

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Hej Stefan. Tack…och önskar en trevlig jul tillbaka i fall vi inte hörs före det. Svaret nedan till Nina gäller även till dig:)

  2. Nina Häreskog-Linder

    Otroligt bra skrivet, och faktum något jag själv också har tänkt, men du fick ner det på papperet så vansinnigt perfekt!/Nina

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Men hej Nina och tack för din uppskattning. Ja man kan ju tycka att detta är en självklarhet. Men jag tror inte politikerna tänker så. Det stod i alla fall klart för mig i går efter att Löfven angrep SD som nyfascister. Jag antar att det är kaos och ren panik inom S nu efter fiaskot ihop med Mp. Skall bli verkligt intressant att följa den politiska utvecklingen nu inför extravalet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.